IJFC F2 met prima spel nipt ten onder (IJFC F2 – Schalkwijk F1 1-3)

15'

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 20

12 september 2015 10:00

Groot, B. de

Na 2 ruime overwinningen in de beker stond vandaag het 1e competitieduel op het programma. In Schalkwijk F1 hadden we een geduchte tegenstander met allemaal sterke mannetjes, die ook hun 2 bekerwedstrijden in ruime winst hadden omgezet.

IJFC F2 kwam prima uit de startblokken en wist met goed combinatiespel veelvuldig kansen te creëren. Caitlin en Soufian waren mooi aanspeelbare aan de zijkanten voorin en wisten veelvuldig mooie voorzetten af te leveren. Ook Schalkwijk was enkele keren gevaarlijk en er ontvouwde zich een evenwichtig duel. Dylan had al enkele doorbraken onschadelijk gemaakt door vroeg uit zijn goal te komen, maar toen een speler van Schalkwijk hem wist te omspelen was de 0-1 een feit.

IJFC F2 was echter de betere in het combinatiespel en een dieptepass van Mats zette Yannick vrij voor de keeper. Helaas wist Yannick niet te scoren en gingen ook scoringskansen van Soufian en Maxim verloren na schitterend voorbereidend werk van Joep en Viet-An. Met een 0-1 ruststand werden de bidons leeggedronken en de plannen gemaakt voor de 2e helft.

De tweede heft ging voortvarend van start. Viet-An dolde op linksvoor zijn tegenstander een paar keer mooi uit en Chris werd als rechtsvoor meteen gevaarlijk. Chris stond vaak vrij, maar werd helaas een paar keer over het hoofd gezien, anders hadden we nog meer kansen kunnen creëren. Een afstandsschot van Yannick werd de keeper van Schalkwijk uiteindelijk toch te machtig en resulteerde in de dik verdiende 1-1.

Er ontwikkelde zich een prachtige strijd op het veld, waarbij Schalkwijk het moest hebben van strijd en duels en wij mooi bleven spelen op techniek en samenspel. Een aanval van Schalkwijk werd in eerste instantie door ons afgeslagen, maar er werd te lang getreuzeld met uitverdedigen, waardoor we de bal op een gevaarlijke plek verloren. Wij boden Schalkwijk de kans op een schot en dat betekende een nieuwe achterstand, 1-2. Let erop dat je in de verdediging resoluut optreedt en de ballen snel naar de buitenkanten uitverdedigt. Ook meteen bij balverlies naar je tegenstander toelopen om een schot te blokkeren!

IJFC F2 bleef mooi voetballen, waarvoor ik jullie als coach een groot compliment moet geven. We zette Schalkwijk onder druk en dit leverde vele corners op. Uit een van die vele corners kwam de bal bij Maxim die met een mooie knal de paal raakte. Later werd Mats in een moeilijke hoek door Viet-An vrijgespeeld en zijn schitterende schot spatte op de kruising uiteen. Wat speelden jullie geweldig in die 10 minuten van de wedstrijd en wat een pech dat, dat geweldige spel niet met 1 of 2 goals werd beloond.

De laatste minuut van de wedstrijd moesten we ook nog de 1-3 incasseren door een snelle uitval van Schalkwijk. Door vermoeidheid was de afstand tussen de achterhoede en de voorhoede iets te groot geworden. We deden dat het grootste deel van de wedstrijd heel goed, maar nu moeten we dit proberen ook de laatste minuten vol te houden.

Als de penalty’s ook meetelden, hadden we nog gewonnen. Dylan wist er veel te stoppen en jullie waren nu wel veelvuldig doeltreffend en goed op schot!

Geen punten uit deze wedstrijd, maar wel “een blauwe kaart” van onze tegenstander. Ze complimenteerde ons voor het goede en sportieve spel en daar mogen we allemaal trots op zijn.

Als coach ben ik ook zeer tevreden over jullie spel. Jullie zijn een echte groep, individueel allemaal mooie spelers, super enthousiast en leergierig.