D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 30

19 september 2015 9:00

aterdag 19 september verzamelden we rond 08.00 uur bij de Carpool in IJsselstein. Nadat iedereen zich gemeld had bij  Ted kon de aftocht naar Vleuten beginnen. We moesten uit tegen UVV.

Daar aangekomen keken we onze ogen uit naar het ogenschijnlijke mooie complex. Wat een ruimtelijk overzicht en de accommodatie loog er niet om. De ouders konden met een kopje koffie de kantine bewonderen terwijl de boys een briefing van de coaches kregen.

Om 09.00 uur gaf de scheids het startsein en de eerste helft was een feit. De eerste paar minuten was een beetje aftasten. De tegenstanders waren op het eerste gezicht  groter en fysiek sterker, maar dat dat zegt in eerste instantie niets. Al gauw kwam UVV met een uitbraak en onze spelers konden de tegenstanders moeilijk bedwingen. Een eerste schot op het doel werd gelukkig gestopt door onze keeper Jelmer. Onze boys moesten flink aan de bak om zich staande te houden. Na wederom een poging van UVV om een doelpunt te scoren kwam een aanvaller van UVV in botsing met onze keeper. Na een time out kon gelukkig, zonder kleerscheuren, de wedstrijd vervolgd worden. Keeper Jelmer werd aardig beziggehouden, hij hoefde zich in ieder geval niet te vervelen.  UVV domineerde en IJFC moest knokken om overeind te blijven. Uiteindelijk bleven de doelpunten dan ook niet uit. In een rap tempo scoorde UVV 4 doelpunten achtereenvolgens.

IJFC gaf zich niet gewonnen en bleef knokken. Vanuit de rechterlinie konden Sam en Jayden een mooie combinatie maken en scoorde Jayden een doelpunt . Het werd 4-1. Vanuit een hoekschop in het voordeel van UVV kwam de bal voor de goal van onze keeper terecht en via het been van Sam B in het doel. Helaas wederom een doelpunt. Gelukkig steunde het team elkaar en konden ze zich herpakken om er weer vol tegenaan te gaan. Vanuit een corner kon UVV wederom een doelpunt pakken. Nadat IJFC de bal op de middenstip had gezet en in de richting van de keeper van IJFC schoot, was het niet lastig voor UVV de bal te veroveren om wederom te scoren. Gelukkig vloot de scheids voor het rustsignaal en konden onze mannen even bijtanken en overleggen. We gingen met 7-1 achterstand de rust in.

De mannen van IJFC lieten zich niet kennen en gingen er wederom weer vol in. De verdediging van UVV stond sterk, waardoor IJFC er maar moeilijk doorheen kon. Jayden kon op een onbewaakt moment uitbreken en schoot naar Perry voor een mooie schot op het doel, Helaas ging deze net mis. UVV liet onze aanval niet onbeantwoord, een aanvaller van UVV ging in duel met Dylan en helaas resulteerde dat met een doelpunt voor UVV 8-1. Daarop domineerde UVV op de helft van IJFC en scoorden achtereenvolgens 3 doelpunten. Inmiddels was de tussenstand 11-1.

Vanuit een corner probeerde Cederic te scoren, helaas was deze net mis. UVV zette vervolgens weer de aanval in naar onze doelman. Echter de snelle sprint van Martijn en het wegschoppen van de bal weerhield de tegenstanders een doelpunt te maken . IJFC gaf zich niet gewonnen en Cederic knokte zich door de verdedigers heen van UVV, een schot op het doel was raak. 11-2. Wederom  veroverde UVV de bal en maakte zij er maar 12-2 van.  Gelukkig kon IJFC vanuit een corner die door Jayden werd genomen via Rodi een 3e doelpunt maken. 12-3.

UVV was gewoon te sterk voor IJFC D3 en de laatste loodjes waren dan ook erg zwaar. UVV kon vervolgens nog 3 doelpunten maken tot het eindsignaal klonk. Eindstand 15-3. Een wedstrijd waarin samenspel voorop stond en iedereen geknokt heeft om het maximale eruit te halen. Lessen geleerd en met goede moed op naar de volgende tegenstander.