Assist: Onbekend

C-junioren zaterdag, C5, 4e klasse 30

12 september 2015 10:00

Jongerius, M.D.

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen onze buren stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op het programma.
Tegenstander van vandaag is Brederodes C4.
Het eerste kwartier was een beetje slap, IJFC was nog niet wakkker om 10.00 uur smorgens (kom op het is uitslapen voor jullie na een schoolweek).
Geleidelijk aan kreeg IJFC meer grip op de wedstrijd en en ontstonden er een aantal kansen. Toch was het spel nog te onrustig en werd er te snel de lange bal gezocht naar de aanvallers, het middenveld werd hierdoor overgeslagen terwijl daar veel ruimte lag. Helaas moest onze laaste man Jasper uitvallen met een pijnlijke pols na een valpartij en zijn positie werd goed overgenomen door Mischa. De eerste helft bleef steken op de brilstand 0-0.
In de rust de puntjes op de i gezet en de spelers de mogelijkheden aangegeven die ze konden benutten op het middenveld waar veel ruimte lag en van daaruit de buitenspelers aanspelen.
Zo gezegd zo gedaan dachten de spelers en ze gingen voortvarend van start in de 2e helft. Er was goed geluisterd en alles werd nu via het middenveld gespeeld waar Luuk als mid-mid kon strooien met mooie passes naar de buitenspelers Steven en Joost. IJFC werd hierdoor direct gevaarlijk en na 5 minuten in de 2e helft kwam er een goede actie van Joost op de rechterkant, hij kon doorgaan richting de goal en ronde het prima af 1-0.
De verdediging van IJFC stond heel sterk te spelen en liet Brederodes geen kans toe, waardoor onze gelegenheids keeper Joey weinig te doen had. Na een goede diepe bal van Joost werd onze spits Rafael weggestuurd, die bal ging iets te ver naar de buitenkant maar Rafael bedacht zich geen moment en knalde de bal hard en hoog in het doel, een prachtige goal 2-0. Nick onze voorstopper pakte de bal af op onze eigen helft en dacht bij zichzelf, als niemand mij aanvalt dan ga ik op avontuur. Hij stak het veld over passeerde nog 2 spelers van Brederodes en kon alleen op het doel aflopen waar hij koelbloedig afronde 3-0. Het verzet van Brederodes was gebroken en IJFC trok veelvuldig ten aanval met mooie combinaties en veel kansen die helaas onbenut bleven.
Tegen het einde van de wedstrijd kwam er weer een mooie aanval. Luuk gaf weer een diepe bal op Steven die zijn tegenstander passeerde en de bal vlak voor de achterlijn voortrok. De inlopende Rafael hoefde alleen zijn voet er tegen aan te zetten en de bal vloog in het netje 4-0. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand.
Jongens en dame na een wat slappe begin van de wedstrijd hebben jullie het heel goed opgepakt en de wedstrijd gedomineerd. Gefeliciteerd met de overwinning.
De coaches en ouders zijn trots op jullie. Op naar de volgende wedstrijd.