IJFC F2 verliest wedstrijd met 2 gezichten (IJFC F2 – Vriendenschaar F1 3-7)

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 20

3 oktober 2015 11:00

Loef, J.H.

opmerkingen

Eerste 10 minuten hadden we geen antwoord op spel van de tegenstander met 2 balletjes afwachters. Daarna prima gespeeld.

Vandaag trad de F2 al weer aan voor zijn 4e competitiewedstrijd met als doelstelling de punten nu eens te pakken. Helaas deed een koude start ons de das om en moesten we opnieuw het onderspit delven met 3-7.

We moesten het deze wedstrijd zonder onze vaste keeper ”Dylan” doen, die een pijnlijk fietsongeluk moest bekopen met flinke schaafwonden en bulten op zijn gezicht. Goed om te zien dat Dylan toch nog langs kwam om ons te ondersteunen. Beterschap, Dylan!

De wedstrijd had 2 gezichten. We begonnen de eerste helft niet goed. Mede omdat de coach de eerste helft geen goed antwoord had op het spel van de tegenstander. Zoals gewoonlijk vallen we met z’n allen aan, maar de tegenstander had 2 ouderwetse “balletjes  afwachters” in het team. Zij wisten die in de eerste 10 minuten 4 keer te bereiken, waardoor we in een mum van tijd met 0-4 achterstonden. Er was een te groot gat tussen onze laatste man, Maxim en de keeper van de eerste helft, Joep. In het laatste deel van de 1e helft zag je dat de F2 zich herpakte, wat toch nog resulteerden in een paar mooie kansen. Op aangeven van Soufian, schoot Mats op de paal en ook Caitlin en Viet-An waren gevaarlijk.

De 2e helft pasten we onze tactiek aan. Joep kwam erin als laatste man en zou voor zijn verdediging gaan spelen. Mats werd keeper en kreeg als taak om ver voor zijn doel de “balletjes afwachters” aan te pakken. De eerste helft verloren we met 0-4, maar de 2e helft was de wedstrijd in evenwicht en werd het 3-3. Namens IJFC wist Chris 2 keer te scoren en ook Yannick maakte een mooie goal. De 2e goal van Chris was een beauty die strak in de kruising vloog.

Viet-An passeerde met een paar onnavolgbare acties zijn tegenstander meerder malen en Joep heerste op het middenveld. Wat een spelverdeler, die Joep. We speelden nu met lef naar voren en Mats wist vele uitbraken met goed uit zijn goal komen te pareren. Het was prachtig om te zien hoe jullie je na een moeilijke start toch zo goed herpakten.

We gaan de komende week de eerste 10 minuten even bespreken in de training om hiervan te leren. Met uitzondering van de eerste 10 minuten, waren we zeker niet minder dan onze tegenstander, dus genoeg perspectief om beter te worden.