IJFC F2 pakt verdiend de eerste competitie overwinning (Jonathan F5 - IJFC F2 – 1-3)

opmerkingen

Op naar de eerste overwinning in de competitie!

Eindelijk zijn de eerste 3 punten op het conto van IJFC F2 bijgeschreven. Na een 1-0 achterstand bij rust, wisten de blauw-witten een 1-3 overwinning te behalen op Jonathan F5.

VietAn en Soufian waren deze wedstrijd afwezig en de coach besloot om zonder wissels op pad te gaan. De ervaring van “een hele wedstrijd spelen” en “doorzetten tot het einde” was voor de overgebleven 7 spelers prima en de uiteindelijke overwinning smaakte zoet.

We begonnen de wedstrijd met Dylan op de goal. De verdediging bestond uit Maxim, Mats en Chris. De aanval werd gevormd door Caitlin, Joep en Yannick. De spelers waren overijverig en de ene na de andere kans werd gecreëerd. De keeper van Jonathan had echter overal goed het oog in en wij waren voorin niet resoluut en scherp genoeg om de doelkansen te benutten. Na een actie moet een schot volgen en we moeten niet blijven terugkappen en dollen, totdat de kans voorbij is. De bal moet door het net heen en niet slap ingeschoten worden.

Onze prima achterhoede liet in de eerste helft slechts één keer een tegenstander glippen. Een oude voetbal spreuk zegt dan: “als je zelf je kansen niet benut, gaat hij er aan de ander kant in”. Dus opnieuw keken we bij de rust tegen een achterstand aan (1-0 voor Jonathan) tot grote teleurstelling van de coach en de meegereisde fans.

In de rust werden de woorden van de voorbespreking nog eens herhaald. Mooi voetbal hebben we al vaak gespeeld, maar nu moest en zou er toch wel een keer gewonnen moeten worden. Het was goed om te zien dat jullie dat in de tweede helft veel daadkracht toonden en een tomeloze inzet om de overwinning uit het vuur te slepen.

Het voetbal was niet oogstrelend, maar de goals vielen nu wel aan de goede kant. Mats scoorde vanaf de linkerflank met een punter in de verre hoek de gelijkmaker. Niet veel later kwam een corner uit de kluts terug het veld in en was onze laatste man Yannick, die goed aangesloten was, er als de kippen bij om met een bekeken afstandsschot in de linker kruising raak te schieten. Wat een ontlading bij coach en publiek, we stonden voor.

In het laatste deel van de tweede helft kregen we het echter toch weer benauwd, toen door eigen fouten, we de tegenstander zeker twee keer de gelegenheid boden om alleen op Dylan af te gaan. Een goede keeper staat er echter op de belangrijke momenten en Dylan bleek een meer dan uitstekende keeper te zijn, door ons met zijn reddingen door deze moeilijke fase heen te spelen.

De laatste minuten waren weer voor ons. Maxim, die in de tweede helft vanaf rechtsvoor al een paar prima voorzetten had afgeleverd, wist Chris te bereiken en die wist de keeper op het verkeerde been te zetten door tegen zijn looprichting in op doel te schieten. Tergend langzaam ging de bal in de goal, 1-3 voor IJFC. Een tweede goal wist Chris helaas niet te maken, toen Mats hem vrij voor de keeper zette, maar de eerste overwinning was een feit.

Niet onze beste wedstrijd, maar wel drie punten. Een tevreden, ietwat over actieve coach, is hier uiteraard super blij mee. Laten we deze lijn wat punten betreft vast houden en daarnaast ook weer goed gaan combineren.

Veel succes maandag op de training met Martijn!