B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 17

17 oktober 2015 10:00

Uitermark, R.

Opstelling

Zaterdag morgen Houten b2 thuis, Houten een concurent voor plaatsing in de promotiepoule bij winst wist IJfc dat het afstand nam van Houten en zicht bleef houden op de nummer 1 plaats.  IJfc miste vandaag de nog steeds geblesseerde Pieter, Pieter hoopt volgende week zijn eerste minuten weer te maken om tegen VVij weer fit te zijn en IJfc miste Tommy die geniet van een vakantie week in de Ardennen.  De b1 werd aangevuld door de steeds beter wordende Tim van de b2 en door Cashif uit de c1.

IJfc startte met de volgende 11: Koen op de goal, Remon en Bradley op de backs, Rowan en Bas in het centrum, Job als slot op de deur voor de defensie, Dyon en Damian als aanvallende middenvelders, Wouter en Remsly als buitenspelers en Elwin als spits.

IJfc begon sterk aan de wedstrijd en creerde de nodige kansen waar de keeper van Houten goed op reageerde. Aan de andere was de nummer 10 een paar keer slim doorgelopen en werd ook gevaarlijk. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het een open wedstrijd zou worden met 2 teams die wilden voetballen. IJfc had meer balbezit maar de openingsgoal in de 25ste minuut kwam van de voet van de nummer 14 van Houten. De nummer elf mocht voor de 3e keer heel makkelijk door de defensie dribbelen en passeerde Rowan en Bradley, schoot op doel waar Koen de redding kon maken. Maar de nummer 14 was alert en schoof de bal in de open goal. 0-1. IJfc raakte niet in paniek maar bleef voetballend de kansen creeren. Na 30 minuten de eerste wissel. De van blessure terug gekomen Damian ging eruit in zijn plaats kwam Tim. Tim kreeg gelijk een aantal kansen maar de keeper stond een aantal keren goed in de weg. 1 minuut voor de rust was er een momentje van onoplettendheid bij Rowan, elwin en Job. De nummer 10 mocht de bal vrij aannemen op de 16 en kon zo doorlopen naar Koen. Hij schoof de bal net langs Koen en 0-2.  IJfc ging teleurgesteld de rust in.

In de rust waren de eerste 5 minuten erg stil in de kleedkamer. En daarna corrigeerde de jongens elkaar zelf zonder dat ik als trainer er wat van moest zeggen. Afgesproken werd om meer druk naar voren te geven en wel te blijven voetballen want de kansen op doelpunten kwamen nog wel. De afspraak door de jongens was gemaakt om terug te komen van 2 goals en ook nog een 3e te maken.   Wel wisselde Rodney 2x Job ging eruit voor Cashif en Bradley ging eruit voor Joey. Joey kreeg de taak om de goed spelende nummer 11 uit de wedstrijd te spelen.

De 2e helft nam IJfc direct het initatief en ging op zoek naar de 1-2. Houten kwam bijna niet meer van eigen helft af en kwamen ze daar vanaf stonden Bas, Rowan en Elwin hun mannetje door de bal weer te veroveren om te voetballen. In de eerste 10 minuten waren er enkele kleine kansjes voor IJfc. Na 50 minuten kwam Marc erin voor Rowan. in de 58ste minuut een voorzet van Wouter, waarbij Wouter geblokt werd door de verdedigers terwijl de scheids floot voor een penalty scoorde Dyon eigenlijk al de 1-2. Maar helaas de bal lag eerst nog op de stip.  Elwin kwam vanuit achterin de bal ophalen en zei dat hij hem wel zou maken. Elwin stuurde de keeper de verkeerde hoek in en de bal lag in het netje 1-2. Vanaf dat moment ging het IJfc kwartiertje in. IJfc gaf steeds meer druk op Houten want wist dat er meer te halen viel. Houten kwam er niet meer uit en bleef constant op eigen helft onder druk staan. Bradley stuurde Cashif diep. Cashif speelde de bal op Tim. Tim speelde de bal op Wouter en Wouter tekende gelijk de 2-2 aan. De vreugde en opluchting was groot aan IJfc kant. Wel werd gelijk de bal gepakt want IJFc kreeg honger naar de 3e goal. 5 minuten later kreeg Houten een vrije trap op de rand van de 16. Er stonden 7 Houten spelers om de bal heen en achterin stond hun organisatie niet. De bal werd in het muurtje getrapt en Tim sprintte uit het muurtje direct naar de bal. In zijn ooghoeken zag hij Cashif helemaal vrij staan en gaf de bal diep. Cashif kon op snelheid door naar de 16 hij was zijn tegenstanders te snel af. Gaf de bal strak voor, de keeper kon er nog net bij Maar Dyon was goed meegelopen en scoorde in de rebound de 3-2!!!. De vreugde was nog groter dan bij de 2-2. IJfc wist wel dat er nog 12 minuten te spelen was en dat Houten misschien nog wel wou gaan voor de 3-3. Er was nog 1 moment waar de trainers 10 jaar ouder geworden door zijn. De bal kwam bij de Houten spits uit hij schoot via Elwin zijn voet richting de goal. Koen die eigenlijk al verslagen was kwam er nog net bij met zijn vingertoppen. De bal kwam vrij voor de nummer 11 te liggen maar de schoot hem gelukkig over. Na 84 minuten floot de goed leidende Uitermark af en waren de 3 punten op groenvliet gebleven. En dat werd uitbundig gevierd in de kleedkamer met het wel bekende ijfc club lied.

Jongens wat heb ik genoten van deze 2e helft. Als jullie dit niveau van zowel de trainingen als de wedstrijden door kunnen zetten waar kunnen we dan eindigen? Belangrijk is wel dat we zowel aanvallend als verdedigend alles voor elkaar over hebben. Want alleen als team kunnen we ver komen.

Nog 1 puntje (zonder de eigen spelers af te vallen) TIm en cashif jullie zijn heel goed ingevallen en hebben beide laten zien dat jullie moeiteloos mee kunnen in de b1. Probeer dat niveau vast te houden in jullie eigen teams. Bedankt voor het invallen!

Volgende week spelen we een oefenwedstrijd tegen Stolwijk B1. en die week erop is om 10:30 de altijd leuke derby tegen VVij b2. We spelen aan de rood-zwarte zijde.