IJFC F2 oppermachtig tegen MSV 19 F3 (7-0)

MSV 19 F3

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 20

17 oktober 2015 9:00

Eijk, W.C. van

IJFC F2 heeft de goede lijn van vorige week vandaag mooi doorgezet. Opnieuw werden de 3 punten binnengehaald door een knallende zege van 7-0 op MSV 19 F3 uit Montfoort.

VietAn en Joep waren deze wedstrijd afwezig en we kregen versterking uit de F4 in de personen van Thom en Christian. Aangezien deze 2 spelers nog een wedstrijd moesten spelen, werden ze enigszins gespaard en stonden ze 2 keer in de wissel. Super bedankt Thom en Christian voor jullie inzet in deze wedstrijd voor de F2.

Al snel na de aftrap ontstond er een overwicht voor IJFC F2. Yannick dirigeerde als laatste man zijn backs Maxim en Soufian naar voren. Via de flanken waren het Mats en Caitlin, die op hun beurt de spits Chris bedienden. Nadat we eerst een paar kansen om zeep hadden geholpen, kwamen we goed op schot. Chris wist in de eerste helft het net 3 keer te vinden en Mats was met 2 goede schoten doeltreffend. Goed om te zien dat Chris nu ook koelbloediger aan het worden is voor de goal en dat Mats een goed schot heeft, werd nog maar eens bevestigd. Ook was het mooi om te zien hoe van achteruit iedere keer voor de opbouw werd gekozen en er echt goed gekeken werd naar de vrijstaande voorhoede spelers. Met een 5-0 voorsprong gingen we rusten en werd er al geroepen “dit winnen we wel” en “makkie”.

Zo gemakkelijk werd het echter in de tweede helft niet. In het eerste deel van de 2e helft was er zelfs sprake van een gelijkwaardige strijd en moesten we achterin oplettend blijven om geen goals tegen te krijgen. Nu was het in de 2e helft Chris die als laatste man de verdediging leidde en waren het Christian en Caitlin die hem terzijde stonden. Keeper Dylan had een rustige dag en hoefde weinig reddingen te verrichten, maar bleef wel de hele wedstrijd scherp en attent. Zo hielden we achter in ieder geval voor het eerst in deze competitie de nul.

Voorin konden we niet zo dreigend worden in het eerste deel van de tweede helft. MSV had een nieuwe keeper ingebracht, die de ballen verder weg schoot en ook wisten Yannick, Thom en Maxim in het begin elkaar wat moeilijk te vinden. Een paar keer speelden we zelf de bal gevaarlijk naar achter in plaats van naar voren, wat de tegenstander in de kaart speelde. Thom wist nog wel een keer op de paal te knallen uit een moeilijke hoek vanaf links en Maxim testte ook het aluminium met een schot op de paal. Maxim jou goals komen nog wel, gewoon blijven proberen!

Na 10 minuten in de tweede helft kwamen Mats en Soufian weer in het veld voor onze invallers Thom en Christian. Het ging weer beter draaien en Yannick bood met een schitterende pass Soufian een vrije doortocht op de keeper van MSV. Soufian wist hier wel raad mee en scoorde met een hard en laag schot in de hoek. Later tekende Yannick zelf voor het slotakkoord en knalde de 7-0 eindstand op het bord.

Van de kant kregen we complimenten van IJFC scout Peter van Zoelen, die samen met de gehele technische staf van IJFC naar onze wedstrijd was komen kijken.

Toch nog even een kritische kanttekening van de coach. Denk nooit voor het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter dat we het wel even gaan redden. Dan ben je niet meer scherp en verslap je automatisch. Om goed te blijven spelen tot aan het einde, moeten we voor de volle 100% inzet blijven tonen en mooi blijven combineren. Dan had er zeker een nog mooiere score uit kunnen rollen.

Allemaal gefeliciteerd en een goed weekend. Tot maandag op de training.