Hoograven vv B2

B-junioren zaterdag, B2, 3e klasse 18

31 oktober 2015 9:50

Oskam, M.

Afgelopen zaterdag won de B2 de belangrijke wedstrijd tegen Hoograven B2. De trainingen van Michel, Teunis en Larson beginnen hun vruchten af te werpen. Het team gaat met sprongen vooruit. Compact staan als de tegenstander de bal heeft, en gebruik maken van ruimte en de sterke aanval, als het team zelf de bal heeft. Daarbij niet meteen voor eigen succes gaan en de beslissende pass willen geven, maar zonodig eerst een tikkie terug:

Zaterdag begonnen de spelers super geconcentreerd. Meteen scherp vanaf de aftrap. Dat kon niet gezegd worden van Hoograven. Die kwamen 10 minuten te laat op het veld en konden zonder warming up beginnen. Dat verschil in beleving hebben ze geweten. De eerste helft werden ze met 7-0 afgedroogd. De van te voren verwachte strijd op het scherp van de snede, bleef uit. Het was gewoon een sportieve wedstrijd. De tweede helft was de concentratie bij de B2 minder. Ook werd een nieuw systeem uitgeprobeerd. Daardoor werd het uiteindelijk 8-3.
Volgende week kan het team nog verder stijgen als de twee koplopers tegen elkaar moeten. Uiteraard moet de eigen wedstrijd dan nog wel eerst gewonnen worden. Als het team net zo scherp en geconcentreerd speelt als de eerste helft tegen Hoograven, hoeft dat geen probleem te zijn!
Helaas heeft het succes nu al zijn keerzijde. Het team is pas twee maanden bezig, en nu wordt er al aan de spelers getrokken. Hopelijk heeft dat geen invloed op de voortgang die nu al gemaakt is en krijgen we nog een paar leuke potjes voetbal te zien.