Assist: Joep Derks
VietAn Pham (scrimmage)

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 20

31 oktober 2015 8:30

IJFC F2 heeft een nipte nederlaag geleden tegen koploper VVIJ F5. Net als al enkele eerdere wedstrijden trok IJFC net aan het kortste eind met slechts één doelpunt verschil, maar was zeker niet minder dan VVIJ F5.

In de teambespreking voor de wedstrijd zeiden we nog: “het is een mooie dag om VVIJ te verslaan”. We gingen het rijtje af en iedereen zou iets extra’s geven om deze wedstrijd tegen de koploper proberen te winnen. Aan jullie inzet heeft het zeker niet gelegen. Complimenten daarvoor!

De eerste heft was van een zeer hoog niveau van beide kanten. VVIJ scoorde als eerste door een mooie combinatie over rechts. De spits van VVIJ wist de voorzet van dichtbij langs onze keeper Dylan te tikken.

De verdediging stond echter verder als een huis. Mats, Chris, Soufian en Caitlin verdedigden prima en wiste de aanvallers goed te bereiken. In de voorhoede stonden in de eerste helft Maxim, VietAn, Joep en Yannick. Met een van zijn vele mooie passes, stuurde Joep tegen het einde van de eerste helft Yannick alleen op de keeper af. Yannick ronde deze aanval met een strak en hard schot uitstekend af. Later kreeg Yannick nog een mooie kans in de eerste heft, toen VVIJ klungelde met uitverdedigen. Dit schot ging echter net naast.

De 1-1 ruststand was een goede weergave van de krachtsverhouding in het veld. De nummer 8 van de competitie is evenwaardig aan de koploper.

De eerste 10 minuten van de tweede helft waren we de draad even kwijt. We kregen de bal niet goed weg en het spel voltrok zich volledig op onze helft. Een aantal goede VVIJ kansen werden door Dylan onschadelijk gemaakt. Toch kregen we in deze periode 2 ongelukkige goals tegen. Eerst was er een voorzet van een VVIJ speler die ongelukkig door Yannick in eigen goal werd gekopt. Even later ging een bal via de kluts tussen Dylan en een VVIJ aanvaller tergend langzaam over onze doellijn.

De 3-1 achterstand brak IJFC F2 echter niet, integendeel. IJFC F2 begon beter te spelen en verplaatste het spel naar de helft van VVIJ. Mats werd vrijgespeeld op rechts, maar zijn schot werd nog gepakt door de keeper. Er ontstonden nu hachelijk situaties voor de VVIJ goal en toen een bal door VVIJ niet goed werd weggeschoten, nam VietAn de bal in één keer op zijn slof. Zijn schot ging via een VVIJ speler en de paal in de goal, 3-2.

IJFC F2 kreeg weer geloof en de VVIJ was alleen nog maar af en toe gevaarlijk met een spaarzame counter. Een mooie combinatie via Caitlin en Mats bracht Soufian oog in oog met de keeper, maar zijn schot ging helaas naast. Dat was de kans op de verdiende gelijkmaker. We hielden een overwicht in de laatste minuten, maar VVIJ had inmiddels alles op de verdediging gezet en er was geen doorkomen meer aan.

De conclusie van vandaag: IJFC F2 is niet minder dan de koploper in de competitie. Met een beetje meer geluk en overtuiging in de afronding, hadden we bij de top 4 van deze competitie kunnen staan.

Deze week bouwen we weer verder in de training aan ons spel!