7 november 2015 11:00

Lierop, S. van

opmerkingen

Super strijdlust!

Wat een strijdlust van de IJFC F2! De 2-1 overwinning op Geinoord F5 werd met passie en inzet uit het vuur gesleept. Een nog grotere prestatie, toen we later hoorden dat de tegenstander twee invallers had van een hoger team (Geinoord F2).

Op deze mooie jubileumdag van IJFC (85 jarig bestaan), mocht de F2 thuis aantreden tegen middenmoter Geinoord F5. We moesten het zonder Yannick doen, die helaas al een aantal dagen ziek was en zich op de ochtend afmeldde. Bij aanvang van de wedstrijd stond Geinoord 3 punten boven ons en in de kleedkamer spraken we al af dat we kost-wat-kost langszij wilde komen door van deze tegenstander te winnen.

Bij aanvang van de wedstrijd kwam Geinoord meteen gevaarlijk uit de startblokken. Het was goed om te zien hoe Chris, als laatste man, zijn verdediging aanstuurde en goed centraal in de as van het veld bleef. Soufian en Caitlin verdedigen op de flanken en Mats speelde het 2e deel van de eerste helft in de verdediging voor Soufian.

Voorin begonnen Maxim en VietAn op de flanken en was Joep onze spits. Maxim was deze wedstrijd zeer nadrukkelijk aanwezig en was overal te zien waar de bal was. Hij passeerde een paar keer mooi zijn man en halverwege de eerste helft bracht een afgemeten voorzet van zijn voet VietAn in scoringspositie. Een niet-te-missen kans en dat deed VietAn dan ook niet. VietAn’s schuiver van dichtbij bracht ons de 1-0 voorsprong.

Ondanks dat Geinoord ook constant gevaarlijk bleef, was IJFC F2 wel de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Er werd al vroeg veel druk op de tegenstander gezet. Toen Joep tegen het eind van de eerste helft de laatste man van Geinoord dusdanig in de problemen bracht, passeerde hij spontaan zijn eigen doelman en kwamen we zowaar op 2-0 voor.

Met een 2-0 voorsprong gingen we rusten, maar we zieden al tegen elkaar dat dit zeker nog geen gewonnen wedstrijd was. In de tweede helft stonden we veel onder druk, maar toen stond er een held op tussen de palen. Zijn naam… Dylan. Wat een reddingen heeft deze keeper in de tweede helft verricht. Top Dylan.

Joep was in de tweede helft onze laatste man en zijn instructies waren duidelijk: goed centraal blijven verdedigen. Dat deed Joep goed. Zelf kwamen we maar een paar keer gevaarlijk uit in de tweede helft en onze beste kansen waren twee keer voor Soufian. Hij werd mooi bediend door Mats en Caitlin, maar zijn schoten werden door de keeper van Geinoord gekeerd.

In de 7e minuut van de tweede helft wist Geinoord de aansluitingstreffer (2-1) te scoren. Dylan bracht in eerste instantie nog prima redding, maar toen belandde de bal bij een Geinoord speler, die de bal in een leeg doel kon schieten. Zouden we de laatste 13 minuten overleven en de voorsprong vasthouden?

Wat een strijd hebben jullie toen met z’n allen geleverd. Iedereen bikkelde voor elke bal en er werd druk op de tegenstander gezet, zodat ze niet tot schieten konden komen. Hoewel de voorhoede niet veel voor het Geinoord doel verscheen, werd er wel zeer goed meeverdedigd. Ik denk dat Soufian, Chris, Mats en Caitlin wel een halve marathon hebben gelopen. Soufian ging vol in de duels met zijn tegenstander, Caitlin sleurde over het veld, Mats ging kopduels aan met een reus van Geinoord en Chris was gewoonweg onverzettelijk.

Ook achterin strijd alom. Joep leidde de verdediging als een veldheer, Maxim was overal waar de bal was en VietAn werkte als een stofzuiger de laatste vuiltjes weg. En dan nog die keeper…… Dylan. Hij wierp zich zonder angst op elke bal die bij hem in de buurt kwam. Wat een tijger.

We haalden het! We wonnen met 2-1. Misschien dit keer niet helemaal verdiend, want onze tegenstander was gelijkwaardig. Maar onze strijdlust en dit keer een beetje meer geluk dan in voorgaande wedstrijden, brachten ons de drie punten.

Luuk, Leonard en Guus gaan weer met heel veel plezier met deze kanjers de komende week aan de slag.