Onbekend (solo)
Siebe Tersteeg (afstandschot)

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 14

7 november 2015 9:00

Na vorige week in een voortreffelijke wedstrijd gewonnen te hebben van Focus F1, kan vandaag weer een plaatsje gewonnen worden op de ranglijst. Om nog kampioen te kunnen worden moest er zelfs worden gewonnen van Lopik. Lopik is een geduchte tegenstander, die alleen van Geinoord heeft verloren.

Iedereen was op tijd om af te reizen naar Lopik, bolwerk van de boerenzonen. Dat het een fysiek potje zou worden, was al bekend. Maar gezien de huidige staat van het elftal werd daar niet voor gevreesd. Alex liet zijn manschappen professioneel warmlopen, waarna een peptalk de rest deed. De boys waren er klaar voor!

Echter, na vier (4!) minuten was de wedstrijd al gespeeld. Lopik vond in de eerste 4 minuten het doel 3x. 3-0! Deze drie doelpunten kwamen vooral doordat er niet werd opgelet door iedereen. Ook was er bij de tegenstander iemand die het verschil maakte. Zowel fysiek als voetballend was hij wel erg sterk. Daar was IJFC niet op bedacht en voordat er een plan was om deze aanvaller aan banden te leggen, waren er al vijf minuten gespeeld en stond het 3-0.

Verbouwereerd en ongelovig stonden de jongens in de wei. Iedereen was een beetje de kluts kwijt en probeerde zelf de achterstand te repareren. Daardoor was de organisatie en het samenspel weg, waardoor Lopik in de eerste helft kon uitlopen naar 5-1.

Onze jongens laten de hele competitie al zien dat ze in de tweede helft vaak meer inhoud hebben dan de tegenstander. De supporters hoopten op een revival na de rust. Gelukkig werden ze niet teleurgesteld.
In een sterke tweede helft werd er drie keer gescoord, terwijl Lopik nog maar één doelpunt mocht bijschrijven. Gelukkig heeft deze groep voldoende mentaliteit om tot het laatste fluitsignaal te blijven knokken.

Na deze verloren wedstrijd kan de platte kar voorlopig in de schuur blijven staan. De eerste plaats is behoorlijk uit het zicht. Deze wedstrijd heeft iedereen weer met beide beentjes op de grond gezet en geleerd dat een wedstrijd niet gewonnen kan worden op basis van voorgaande prestaties.

Met deze wijze les gaan de boys op naar de volgende wedstrijd. Die is tegen VVIJ. Daarvan wil je als echte IJFC'er heel graag winnen...