B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 17

7 november 2015 16:30

Borgers, D.

Opstelling

Zaterdag middag, mocht als laatste de b1 aantreden tegen Geinoord. Bijna ging de wedstrijd niet doordat de spelerspassen van IJFC zoek geraakt zijn in de comissiekamer.

IJFC miste Tommy die een weekendje weg was met de famillie, ook melde Elwin dat hij liever niet wou spelen ivm ziekte. Cashif en Noel kwamen erbij waardoor IJFC met 16 man mocht aantreden.

IJFC begon met de volgende 11: Koen vertrouwd in de goal, Joey en Remon op de backs, Marc en Rowan het centrale duo, Bas job als controlerende middenvelders, Dyon op de 10, Wouter en Remsly op de buitenkant voorin en Pietertje in de spits.

Zoals in het begin vermeld waren de passen van IJFc zoek waardoor ijfc 20 minuten langer in de kleedkamer bleef zitten, Daardoor viel de concentratie weg en begon IJFC slap aan de wedstrijd. Wat resulteerde in een schot op doel en een bijna slippertje van Koen die gelukkig via de lat over ging.  Uit de corner die volgde viel de bal via via in de hoek. 0-1

Geinoord bleef goed druk zetten op de defensie van IJFC waardoor IJFC er niet goed uit kwam. Als IJFC eruit kwam werd het ook meteen gevaarlijk (Wouter 3x 1 op 1), Dyon een paar schoten. In de 25ste minuut kreeg de speler die op Wouter stond een gele kaart. Wouter was de speler telkens te slim af en veel sneller. Waardoor er nu aan de noodrem getrokken werd. de vrije trap van Bas ging naast.

In de rust had IJFC besloten om vol druk te zetten op Geinoord en toch voor de 3 punten te gaan. Want op groenvliet moeten alle punten behouden worden vonden de spelers.

IJFC begon fel aan de 2e helft. Na 10 minuten kwam de eerste kans van de 2e helft, Cashif ging goed door aan de zijkant en gaf de bal hard en laag voor. De speler van Geinoord tikte de bal in eigen doel, Waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Na 55 minuten onstond er een opstootje waar Geinoord en Remsly geel kregen. Met 10 man bleef ijfc druk houden op Geinoord en speelde eigenlijk alleen maar op de helft van Geinoord. toen Elwin erin kwam voor Remsly ging IJFC alles of niets spelen. Dyon kreeg het op zijn heupen op het middenveld. Hij speelde de bal tussen de verdediging door en versnelde naar de goal. Hij omspeelde op zijn laatste benen de keeper en wilde hem intikken, Maar rappe Wouter was er eerder bij en tikte de 2-1 binnen. Weer was de vreugde groot bij de groep. Daarna gooide IJFC de boel op slot en behield de 3 punten in eigen huis.

Na 8 wedstrijden heeft IJFC nog steeds niet verloren. En de gretigheid en de wil om beter te worden word steeds meer en meer. Het blijft ook een genot om met deze groep te werken. Jongens hou de focus de komende 3 wedstrijden vast dan kan er nog veel leuks gebeuren!