14 november 2015 14:30

Opstelling IJFC JO17-1

Zaterdag 14 November. Een uitwedstrijd bij de oranje kant van Montfoort. Na een week van geregel en gedoe omdat er 12 spelerspassen zoek zijn. Mocht IJfc toch voetballen. Onze dank gaat uit naar Serge van Soest die na een week heen en weer gemail, de nieuwe passen aangevraagd heeft en daardoor tijdelijke spelerspassen kon uitreiken.

Zoals de titel zegt was IJfc voor het eerst sinds Focus thuis met een complete selectie weg. De volgende elf stonden op het basisformulier: Koen in de goal, Remon en Bradley als backs, Rowan en Job als centrale duo, Dyon en bas als controlerende middenvelders, Pieter als 10, Wouter en Remsly aan de buitenkant voorin en Elwin in de spits.

IJfc begon sterk aan de wedstrijd en liet gelijk zijn dat het met veel rust aan de bal wou voetballen. Wel wilden ijfc te snel vooruit door Wouter diep te sturen wat door de snelle verdedigers simpel opgelost werd. Na enkele speldenprikjes van beide ploegen, speelde de rechtsback de bal door het centrum weg. Wouter stond op de juiste plek om de bal aan te nemen hij draaide richting de goal en schoot uit het niets op doel. Wouter gaf aan in de rust dat zijn voelsprieten aangaven dat de keeper iets tever voor de goal stond en vond dat hij van 35 meter moest schieten. De bal krulde schitterend over de keeper de kruising in 0-1.  Na de goal viel ijfc even 10 minuten weg en liet Montfoort gevaarlijk worden. Na een goeie opening op de nummer 8, speelde hij de nummer 11 in die maakte een actie en schoot de bal in de kruising 1-1.  Gelukkig kwam IJfc daarna weer in hun eigen spel,  Na een half uur werd de grieperige Dyon gewisseld voor Damian, Damian kreeg de opdracht op de vlam weer aan te maken bij IJfc. Na 2 minuten kreeg Damian gelijk een kans die de keeper eruit tike. Uit die corner scoorde IJfc de 1-2.  Bas gaf de bal voor die werd verlengd door een speler van Montfoort plots kwam hij voor de voeten van Remon en die schoot hem onberispelijk binnen. Met enkele goeie aanvallen probeerden IJfc gelijk de wedstrijd naar hun toe te trekken maar helaas bleef de 1-2 staan.

In de rust werd aangegeven dat IJFc nog meer rust aan de bal moest houden en gewoon hun eigen spel moest blijven spelen dan zouden de 3 punten gewoon mee naar huis gaan. IJfc wisselde wel 3x  Elwin eruit voor Marc  Remsly eruit voor Tommy en Bradley eruit voor Joey.

Al snel naar de rust viel Wouter geblesseerd uit, Wouter trok een sprint en het schoot in zijn lies (hopelijk is het meer de schrik en kan Wouter gewoon weer aansluiten) Remsly kwam er daardoor weer heel snel in. Na enkele kleine kansjes voor Montfoort die Koen er goed uit pakte. Kreeg IJfc de grootste kans, Tommy werd perfect diep gestuurt door Pieter. Helaas tikte Tommy de bal met zijn linker voet weg voor zijn rechter waardoor de bal uitging als ingooi ipv langs de keeper in de goal. Na een uur werd de goed spelende Job gewisseld voor Dyon. Dyon die bewust iets langer warm gelopen had voelde dat hij zou scoren, en ja 4 minuten later scoorde Dyon de 1-3. Na een redding van de keeper kreeg Dyon de bal op rand 16 hij passeerde 3 man en schoot de bal netjes langs de keeper in het net. na de goal wisselde ijfc nog 2x Bradley erin voor Remon en Elwin erin voor de moe gestreden Pieter.  Na de 3-1 probeerde IJfc nog wel aan te vallen maar scoorde helaas niet meer. Na 80 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Na enkele gunstige uitslagen van de concurentie staat IJfc op een 1e plek, daarbij moet wel gezegd worden dat Vreeswijk 2 punten achter staat met 2 wedstrijden minder. Maar als Ijfc en Vreeswijk al hun wedstrijden winnen eindigt IJfc op een keurige 2e plaats, en mag het na de winterstop aan gaan treden in de beroemde en beruchte promotiepoule.  IJfc speelt nog thuis tegen Brederodes en uit tegen Lopik.

Volgende week is eerst de hervatting van het beker toernooi, Daar mag in de 3e ronde gespeeld worden tegen directe concurent VRC B1. Als ijfc wint plaats het zich voor de volgende ronde bij een gelijkspel of verlies plaats VRC zich. Dat beloofd weer veel spanning en sensatie op veld 1 van sportpark Groenvliet. Er word afgetrapt om 10:00