91'

Vrouwen, VR1, Groep 1 13

24 oktober 2015 12:30

Lekatompessy, S.

De eerste knock-out ronde in de KNVB beker West1 A-Categorie vandaag uit tegen de VR1 van D(oor) V(riendschap) V(erenigd) A(msterdam). Deze ploeg speelt in de 3de klasse A en doet daar bovenin mee.

Normaal gesproken zou dit, zonder de tegenstander tekort te doen, een niet te moeilijke opgave voor IJFC moeten zijn. Zo leek het ook te gaan. IJFC begon sterk aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. DVVA wilde het vooral achter dicht houden. Zo werd er de eerste helft voornamelijk op de helft van DVA gespeeld en creëerde IJFC meerdere kansen maar had moeite met scoren. Naast het ontbreken van echte scherpte bij IJFC was dit ook de verdienste van de goede keepster van DVVA.

Zo werd er maar één keer gescoord in de 1ste helft. In de 11de minuut kon Lois Spliet een door haar genomen corner, nadat deze was weggewerkt door DVVA, opnieuw  voorzetten. Daar stond Jaleesa Ruis op de juiste plaats om de bal in het doel te tikken. Daarna bleef het voor IJFC veel proberen en meerdere kansen krijgen maar niet scoren. Voor DVVA was het vanuit de verdediging loeren op de counter. Maar ook dat had geen succes want ook Tamara Kamps, aan IJFC zijde, stond goed te keepen. In de eerste helft kreeg IJFC minstens nog 3 hele grote kansen om verder uit te lopen maar dat werd verzuimd en dat gaf DVVA steeds meer zelfvertrouwen.

Na rust eenzelfde beeld. IJFC drong aan maar net niet overtuigend genoeg. En DVVA putte steeds meer moed en energie uit de 0 – 1 stand en zo wisten ze in de 80ste minuut, middels een snelle uitval en een prachtig afstandsschot, langszij te komen. 1 - 1.
IJFC had daarna nog 10 minuten om het niet op strafschoppen aan te laten komen. En wat er ook geprobeerd werd het leek niet te gaan lukken deze zaterdag.
Maar dan toch! Pas in de 90ste minuut kon Robin Hendriks het veldoverwicht omzetten in een voorsprong. Met een fraai schot knalde ze de droom (gelijkspel om via de strafschoppenserie te bepalen wie er door zou gaan) voor DVVA aan duigen. Direct daarna, in de minuut blessuretijd, kon ook Ester Weerdenburg, uit een pass van Robin, de bal nog een keer intikken en werd de eindstand 1 – 3.

De meegereisde supporters kregen geen goede wedstrijd voorgeschoteld maar wel een ongelofelijke spannende laatste 10 minuten!  Op naar de volgende ronde!

Komende zaterdag is er de wedstrijd tegen Delta Sports uit Houten. Dat is een bekende tegenstander en speelsters kennen elkaar. Al vele wedstrijden zijn er (nog als VVIJ VR1) onderling gespeeld zowel in de competitie als in de beker. De balans lijkt in het voordeel van IJFC al is het traditioneel een gelijkwaardige strijd. Delta Sports kende een moeilijke competitiestart maar heeft zich herpakt en staat nu op de 6de plaats (met wedstrijd minder gespeeld dus zicht op de 3de plaats).