B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 17

28 november 2015 9:50

Tas, E.

Opstelling

Spannend betekent als iets je volledige aandacht vraagt en je een beetje opwindt.  Dat doet deze B1 op het moment wekelijks. Het lijkt er ook op of deze b1 van deze spanning houd en het ervoor doet om de trainer en de supporters op hun puntje van hun stoel te krijgen en te hopen dat het goed gaat. Voor de wedstrijd nog gevraagd door Jason: Jongens laat ons nou is rustig achterover kunnen leuken op de stoel zonder al teveel spanning, beloon jezelf door te scoren. Antwoorden uit de groep: Ja Jase doen we, Proberen we, Komt goed.
Toch wisten deze jongens waarschijnlijk al wat ze wouden doen en lieten ons dus weer in spanning tot minuut 84.

Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd op het progamma tegen Brederodes. Brederodes te vinden in de middenmoot kwam met de gedachte om ijfc wel een punten af te snoepen. Als na 40 seconden spelen ook op voetbal.nl staat dat er al met 0-4 gewonnen is dan komt het helemaal goed dachten ze.

IJfc speelde in de volgende 11: Koen in de goal, Remon en Joey op de backs, Marc en Job in het centrum, Remsly en Bas controlerend op het middenveld, Dyon op 10, Wouter en Tommy aan de buitenkant en Elwin in de spits. Op de bank zitten Rowan en Pieter van de b1 en omdat de b2 smorgens was afgelast voegden Tim en Yoran zich er ook bij op de bank.

IJfc begon goed aan de wedstrijd met enkele kansen voor Wouter en Tommy welke goed gered werden door de keeper. Brederodes kon weinig druk zetten op de goal van Koen doordat Het verdedigings duo het dicht hield en er voetballend goed uit kwam. Na 20 minuten werd Wouter door Remon diep gestuurd, Wouter gaf de bal strak voor en bij de 2e paal tikte Tommy de bal in 1-0. Daarna kreeg IJfc meerdere kansen die helaas niet verzilverd werden. IJfc zakte iets in en Liet Brederodes komen. Wat resulteerde in enkele kansen voor Brederodes. Na 33 minuten een actie van Remon die mislukte de spits die de bal veroverde van Job en door mocht lopen richting Koen, de spits schoof de bal netjes onder Koen door. en het stond tegen de verhouding in 1-1.  IJfc bleef in rustig hun eigen spel spelen en ging rusten met 1-1.

In de rust werd aangegeven dat er meer druk naar voren moest komen en Brederodes moesten vast zetten vanaf de keeper.

De 2e helft begon rustig. De keeper van Brederodes die 1-1 genoeg vond hield de bal lang in ze voet en de rust bewaarde. Na 60 minuten kwam er weer beleving in de wedstrijd. IJFc wat koste wat het kost 3 punten wou pakken en Brederodes wat het punt verdedigde. Na enkele hele grote kansen waar ook vaak het houtwerk geraakt werd door Remsly,Pieter,Wouter,Tim en Dyon. Kreeg Tim 5 minuten voor tijd de grootste kans, Koen speelde na een cornerbal de bal diep op Tim, Tim die normaal de 50 meter in 20 seconden loopt, liep hem nu in 10 seconden en liep 1 op 1 richting de keeper. Helaas treuzelde Tim en twijfelde wat hij moest doen en schoot op de keeper. Na enkele momenten waar het spel werd stil gelegd hadden de meeste spelers zich al neergelegd bij de 1-1. Tot aan de 83ste minuut, Koen die een corner bal uit de lucht plukte die besloot nog 1 keer de bal te sturen richting Tim. Tim die weer een sprint trok nam de bal mee en twijfelde weer bij de keeper. Maar toch schoof Tim de bal onder de keeper door en liet het netje bollen. 2-1! het vreugde was groot en iedereen lag bovenop Tim. Gelijk na de aftrap floot de scheids af en hield de 3 punten in eigen huis.

Nadat IJfc door het oog van de naald is gegaan staat het met 24 punten netjes op een 1e plek, Waar Vreeswijk nog moet inhalen. Bij winst volgende week bij Lopik plaats IJfc zich zeker voor de promotiepoule en mag het zich gaan meten tegen de betere ploegen van de 2e klasse en blijft het ongeslagen in deze poule.  Leermomenten voor deze groep zijn wel dat het zich meer moet belonen en de kansen moet af gaan maken, zo maken we de wedstrijden minder spannend en kunnen we rustig achterover leunen.