IJFC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 17

5 december 2015 10:30

Opstelling IJFC JO17-1

Zaterdag 5 december Lopik uit, de laatste competitie wedstrijd van de najaars competitie. IJfc wist dat het bij winst de 2e plek zou behouden en misschien bij puntverlies van Vreeswijk zich winterkampioen mocht noemen.

Nadat Wouter zich helaas ziek meldde op vrijdag was Tim bereid om na de wedstrijd van de b2 aan te sluiten bij de b1. Ook mistte ijfc de nog zieke Damian. Met 14 man sterk mocht er aangetreden worden op een zwaar veld met veel wind. IJfc begon met de volgende 11 spelers.  Koen in de goal, Remon en Bradley als backs, Marc en Elwin als centrale duo, Bas en Job op het middenveld, Dyon als aanvallende middenvelder, Tommy en Joey als buitenspelers en Pieter in de spits.

IJFc begon de wedstrijd met wind tegen, maar domineerde wel vanaf het begin. Al na 10 minuten had Joey een 1 op 1 kans gemist welke gestopt werd door de keeper, uit de corner die volgde viel de bal na een schot van Bas voor de voeten van Joey en kon zo zijn 1e goal van het seizoen intikken. 0-1.  Na 20 minuten scoorde pieter na een solo de 0-2 Pieter passeerde eerst 2 spelers en omdat de trainers de andere kant opkeken naar de vermoedelijk nieuwe tegenstander in de promotiepoule schoot Pieter maar snel de bal in 0-2.   Na 21 minuten kreeg Dyon een gele kaart, Dit omdat de speler van Lopik zijn frustratie niet in kon houden en Dyon een klap gaf, daarop reageerde Dyon door de speler vast te pakken. 2 minuten later kreeg de speler van Lopik voor precies dezelfde overtreding een gele kaart, Na 32 minuten een foutje achterin wat gelijk afgestraft werd door Lopik, na een uittrap van de keeper viel de bal over Elwin en Marc heen waardoor de buitenspeler vrij door kon lopen op Koen en de bal onder Koen doorschoot, 1-2,  Met deze stand gingen wij ook rusten.

Over de 2e helft een kort verslag,

Waar Lopik niks meer kon uithalen  creerde ijfc een paar kansen. Voor derest werd alles afgefloten door de scheidsrechter waardoor het tempo telkens uit het spel gehaald werd. Wat wel positief is dat IJfc geen kansen weg gegeven heeft en zelf 3x het houtwerk geraakt heeft. na 80 minuten floot de scheidsrechter af en wist ijfc dat het minimaal de 2e plaats bereikt heeft.

Na 11 wedstrijden heeft de b1 nog steeds niet verloren wat toch een mooie prestatie is. Ook dat het maar 11 tegendoelpunten heeft mag als positief beschouwd worden. Het betekent dat de verdediging in samenwerking met de keeper goed staat. Het eninge min puntje aan het seizoen is dat IJfc maar 29x gescoord heeft uit de vele kansen daar moet aan gewerkt worden wil IJfc hoge ogen gooien in de promotiepoule.

De komende 4 zaterdagen zal er niet gevoetbald worden en op 9 januari staat de oefenwedstrijd tegen PVCV B1 (1e klasse) om op het progamma. om 14:00 zal de wedstrijd aanvangen op het sportpark van PVCV