2 - 1

IJFC JO17-1

9 januari 2016 14:55

Opstelling IJFC JO17-1

Zaterdag 9 januari, de eerste oefenwedstrijd van 2016. Dit keer mogen we op bezoek bij PVCV in Vleuten. Na woensdag voor het eerst getraind te hebben mogen de jongens nu de eerste minuten weer maken. En kan IJfc zien of het klaar is voor volgende week, Dan is de volgende ronde van het bekertoernooi tegen de Meern.  IJfc miste alleen Tommy die helaas moest werken. Na een rommelige start waarin de assistent dacht alle spullen meegenomen te hebben. maar bij het omkleden erachter kwam dat er een tas met shirts achter was gebleven bij IJfc. Na snel heen en weer rijden kon de wedstrijd 10 minuten later beginnen. IJFc begon met de volgende 11. Koen in de goal, Joey en Remon op de zijkanten Rowan en Job in het centrum, Bas Remsly en Damian op het middenveld en Pieter Wouter en Elwin in de voorhoede.

IJfc begon de wedstrijd gecontroleerd en liet het balletje de eerste 6 minuten rustig rond gaan. PVCV had op dat moment de bal nog niet aangeraakt. Na enkele aanvallen van IJFc kreeg Pvcv iets meer grip op de wedstrijd. PVCV dat in een lastige 4-4-2 speelde waarin de vleugel spelers heel erg terug zakte. IJfc kon hier na de 6 minuten balbezit geen grip op krijgen en maakte veel foute keuzes in het verdedigen. Na 15 minuten mocht de nummer 11 rustig langs 3 man lopen en schoot de bal in de kruising. 1-0. IJfc was even de weg kwijt. 5 minuten later maakte Koen een zeldzaam foutje door de bal in de voeten te schuiven van een pvcv speler. Die maakte hier gebruik van en schoot de 2-0 binnen. Op dat moment besloot Rodney de opstelling om te gooien naar een 3-4-3 systeem om zo meer grip te krijgen op het middenveld. PVCV werd nog een enkele keer gevaarlijk voor de goal maar Koen herpakte zich goed. IJFc kreeg ook enkele kansen in de 1e helft maar die waren niet gevaarlijk genoeg om op te noemen.

In de rust werd er besproken dat er gewoon weer lekker gevoetbald moest worden en dat IJfc zonder stress de 2e helft moest ingaan.

In de 2e helft kreeg IJFc na 10 minuten gelijk een domper te verwerken. Marc verstapte zich in een sprint duel en greep gelijk naar zijn lies, gelijk werd duidelijk dat Marc niet verder kon. Elwin die schoof naar achteren en  Joey mocht zijn kunsten voorin vertonen. Gelijk kreeg Joey een grote kans door een bal op de paal te koppen naar een mooie voorzet van Pieter. de volgende aanval kreeg Joey na een diepte pass van Rowan de bal hij omspeelde de keeper rustig en schoof de bal in het doel. 1-2.  IJfc kreeg weer geloof en bleef voetballen. Wel misten IJFc de nodige kansen (Dyon, Pieter, Wouter en Joey). Ook kon de uitstekend spelende Dyon zijn stempel niet drukken, Dyon was overal op het veld te vinden en straalde als echte aanvoeder de rust uit. Als hij dit doortrekt gaat de b1 nog veel plezier aan hem beleven. In de laatste minuut kreeg ijfc nog een corner waarin Koen naar voren gestuurd werd. De bal kwam bij de 1e paal terrecht en Joey kon de bal net niet inschieten ook kon de rebound niet ingeschoten worden door Koen. Daarna floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Jammer genoeg kon de b1 de 2e goal er niet in krijgen en beloond het zich niet, wat mij wel positief stemt is dat het spel plezier en de lol in de groep er nog steeds is. Ook word er steeds meer geaccepteerd van elkaar. de 2e helft hebben we geen kans tegen gehad. Als we dit niveau kunnen vasthouden en kunnen doortrekken dan gaan we nog een leuke 2e seizoenshelft tegemoet in de promotiepoule.

Zaterdag a.s. speelt de b1 de 1e ronde beker tegen vv de Meern b3 om 10:00 op het hoofdveld van ijfc.

Die week erop begint de b1 aan de promotiepoule om 09:45 uit bij het altijd lastig Lopik .