B-junioren, B1, Groep 2 08

16 januari 2016 10:00

Borgers, D.

Opstelling

De volgende ronde van het beker voetbal, een wedstrijd wat altijd 2 gezichten kent eentje van blijdschap als je weer een rondje verder bent en en eentje van verdriet als je uitgeschakeld word. Ook zijn dit wedstrijden waar de vorm van de dag telt. Heb je die vorm niet en je tegenstander wel kan het zomaar over zijn. bij de afvalronde's is er ook nog een spannend moment toegevoegd, Namelijk bij een gelijkspel volgt de penaltyloterij.

Na 3 poulewedstrijden te hebben gewonnen mocht IJfc in de 2e ronde aantreden tegen Vv. de Meern B3. De meern wat in de middenmoot bungelt in de andere 2e klasse bij Lopik. Een team met voornamelijk 2e jaars waardoor we weten dat het een fysieke wedstrijd kan worden.

Nadat in 1e instantie Pieter zich afmeldde vanwege school activiteiten was Mex van de a1 bereid om mee te doen, Echter meldde Mex zich ook af op vrijdag waardoor 1e jaars c junior Isay Gesser bereid was om mee te doen.

IJfc begon in de volgende formatie: Koen in de goal, Remon en Bradley als backs, Elwin en Rowan in het centrum, Job als controlerende middenvelder, Dyon en Bas als aanvallende middenvelders, Wouter en Remsly als buitenspelers en Damian als verassende spits.

IJfc begon fel aan de wedstrijd en voetbalde voornamelijk op de helft van de Meern. Echter kreeg de meern de eerste grote kans. De slim gelopen middenvelder werd gelanceerd en stuitte op Koen. De rebound voor open doel werd vakkundig door Rowan opgelost. Daarna kreeg Wouter de eerste kans voor IJfc. De keeper van de Meern pakte de bal netjes uit de hoek.  Nadat Dyon een bal in zijn edele delen gehad had wisselde hij even met Damian van positite om tot rust te komen, echter was dit een mooit zet. Damian die misschien wel zijn beste half uur speelde van het seizoen zat constant overal tussen en leed vrijwel geen balverlies. Damian zorgde ook voor de mooi pass tussen 4 de meern spelers door waardoor Bas alleen op de keeper door mocht lopen. In 1e instantie redde de keeper nog maar de rebound was ook voor Bas en die schoot hem beheerst in de hoek 1-0. Daarna vergat IJFc door te drukken. wel een - punt op de 1e helft was de blessure van Damian. Damian die op doel schoot greep naar zijn knie en kon helaas niet meer verder.  De goed fluitende Dylan floot na 42 minuten af voor de rust om zo snel mogelijk de warmte op te zoeken.

In de rust werd afgesproken om de druk vooruit te houden en er nog 2 bij te scoren om zo rustig de wedstrijd uit te spelen. Echter kwam er een heel ander de Meern de kleedkamer uit. Een de Meern wat het op fysiek ging gooien en met de centrale verdediger die opschoof het middenveld in om een man meer te creeren. IJfc wist hier geen raad mee en ging heel onzeker voetballen. Wat ook resulteerde in slecht vooruit verdedigen waardoor de nummer 9 de 1-1 kon aantekenen. IJfc wat hierdoor nog verder terug gedrukt werd en er eigenlijk vrij weinig meer uit kwam ging steeds onzekerder voetballen. De meern wat bloed rook was dan ook gretig opzoek naar de 1-2 maar door goed verdedigen en goed keeperswerk van Koen bleef het 1-1. IJfc kreeg nog wel 1 mogelijkheid om eruit te plukken. Na een steekbal van Remsly op Tommy was Tommy gelanceerd. Helaas stuitte Tommy op de keeper. Na 70 minuten zag het eruit dat het gelijk werd dus de lijstjes werden opgemaakt. Toch dacht keeper Koen het nog even spannend te maken door in de 16 de bal bewust door ze benen te laten gaan en de bal netjes naast te laten rollen. Na 83 minuten floot Dylan af voor de wedstrijd en wisten we dat er penalty's genomen moesten worden.