23 januari 2016 11:00

Schoonenberg, T.

opmerkingen

Kijk eens om je heen, je bent in het voetbalveld ook niet alleen.

IJFC F2 is prima gestart in de voorjaarscompetitie met een klinkende 8-1 overwinning. In de voorbespreking werd de nadruk gelegd op samenspel. Het liedje “kijk eens om je heen” werd samen gezongen, want je bent óók op het voetbalveld niet alleen. Wie er zou scoren was niet belangrijk, maar vandaag moest een teamprestatie worden…….. en dat werd het.

De eerste 10 minuten hadden we al een veldoverwicht, maar bleef de stand steken op 0-0. Pas in het tweede deel van de eerste helft liepen we uit naar 3-0. De tegenstanders waren klein, maar handig. Ook zij kwamen er een paar keer gevaarlijk uit en wisten vlak voor rust de 3-1 te scoren.

In de tweede helft was de F2 echter oppermachtig en bouwde zijn voorsprong uit naar een 8-1 overwinning. Er waren doelpunten van VietAn, Mats, Soufian en Yannick, maar niet minder belangrijk waren mooie assists van Maxim, Joep, Chris en Caitlin. Dylan stond goed te keepen en had met een paar mooie spelhervattingen ook een goed aandeel in onze overwinning.

Prachtig hoe jullie vandaag samengespeeld hebben. Laat dat ook op de trainingen en in volgende wedstijden zien. Hou goed je positie in de gaten, zorg dat je aanspeelbaar bent (niet verstopt achter een man), vraag om de bal en gun een ander ook de bal. Alleen samen winnen we wedstrijden en niet alleen!

Maandag is Mitch de vader van Maxim de trainer. Doe dan allemaal weer zo goed je best.