0 - 7

IJFC JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 47

30 januari 2016 8:30

IJFC F2 is de trotse koploper na opnieuw een prachtige zege, ditmaal uit tegen Montfoort F1 (0-7). Vorige week werd er al prima samengespeeld, maar deze week hebben jullie opnieuw een stap vooruit gemaakt.

Het goot van de regen en tijdens het inschieten, moesten we nog een beetje zin maken. Het veld was nat en glad en elk schot gleed lekker hard door. Ook blies er een harde wind, die we in de eerste helft strak tegen hadden, waar we ook rekening mee moesten houden.

We begonnen goed met veel kansen, maar het geluk was in het begin niet aan onze zijde. Schoten van Chris, Caitlin en Maxim werden op miraculeuze wijze gered door de keeper en we moesten tot de 15e minuut wachten op de 0-1, toen VietAn met een mooi schot doel trof. Montfoort was in de eerste helft niet één keer echt gevaarlijk, dus Dylan had groot gelijk toen hij aan het begin van de wedstrijd besloot om zijn winterjas aan te houden en zijn muts op.

In de rust was het enige advies van de coach om te scoren, want het krachtsverschil moest ook in de score tot uiting komen. Doelpunten kwamen er en uiteindelijk stond er een 0-7 eindstand op het bord. Mats, VietAn en Maxim waren ieder twee keer trefzeker en Joep maakte er één.

Speciaal compliment wil ik in deze wedstrijd aan Yannick maken. Hij heeft steeds beter oog voor zijn medespelers en weet de bal op het juiste moment over te passen naar een vrijstaande speler. In deze wedstrijd was hij de man van de assists, met minimaal 2 voorzetten die in een doelpunt eindigde.

Mooi was ook om te zien dat naast VietAn, die altijd de trukendoos van het team is, nu ook acties te zien waren van meerdere spelers. Ik zag een mooie passeeractie van Mats met de overstap, een Zidaantje op de achterlijn van Joep en Maxim gooide er een schaar uit. Ik vind het fantastisch dat jullie de dingen die we jullie op de training leren, ook in de wedstrijd uitproberen.

Het samenspel vandaag was mooi om te zien. Er waren complimenten van de meegereisde supporters en we staan aan kop van de ranglijst. Ondanks de stromende regen, een hele mooie dag!