IJFC wint eerste wedstrijd in promotiepoule

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 Promotie Poule

13 februari 2016 9:50

Bos, M.

Opstelling

Na 3 weken stil gestaan te hebben (Lopik en Zwaluwen Afgelast) DHSC Snipperdag ivm carnaval) mocht de b1 aantreden tegen Focus. Focus was de ploeg die na 3 wedstrijden alle punten nog op zak had.  Na een goeie trainingsweek en een oefenwedstrijd tegen Geinoord was IJfc er klaar voor. De selectie was compleet.

IJfc was compleet en begon met de volgende 11 speler. Koen in de goal, Remon en Tommy als backs Marc en Rowan centraal, Bas en Damian op het middenveld, Dyon op 10, Joey en Wouter als buitenspelers en Remsly in de spits.

IJfc begon fris aan de wedstrijd en had meer en deel het balbezit. Toch kon het niet erg dreigend worden.  In de 10e minuut een foutje van de keeper van Focus waar IJfc van profiteerde. Na een corner van Bas liet de keeper de bal los en kon Joey de bal inschieten 1-0.  Daarna was Focus het even kwijt en door een aantal taktische omzettingen van hun trainer pakte ze het toch weer op. Na de omzettingen was IJfc het kwijt en profiteerde Focus optimaal door de 1-1 te scoren. IJfc wisselde 1x Rowan ging eruit en Elwin kwam erin. Gelukkig kon ijfc de rust halen.

In de rust werden er 3 spelers gewisseld. Damian ging eruit voor Job, Remon voor Bradley en Joey voor Pieter. In de rust werd er afgesproken door het weer op te pakken en te strijden met elkaar.

Na de rust gebeurde de eerste 10 minuten vrij weinig alleen dat er veel duels uit gevochten werden op het middenveld. Toch scoorde ijfc de 2-1 Remsly werd diep gestuurd en won het duel op de achterlijn, hij gaf de bal terug naar de 11 meter op Pieter en schoot hem in de verre hoek in de kruising. 2-1.  Daarna viel Remsly geblesseerd uit en besloot IJfc om de pot op slot te gooien door 4-4-2 te gaan voetballen. Ook ging Focus meer risico nemen door druk naar voren te geven. Gelukkig creerde Focus maar een paar kleine kansjes en wist IJfc vrij gemakkelijk overeind te blijven.

De eerste 3 punten zijn behaald in de promtiepoule en daardoor blijft IJfc ongeslagen.

Volgende week wacht de volgende ronde in de beker tegen Delta Sports B2 om 09:40 op veld 1. Die week erop is IJfc een weekje vrij en daarna wacht de derby tegen VVIj.