IJFC F2 neemt revanche op Houten F7 (IJFC F2 – Houten F7 6-3)

Houten F7

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 47

6 februari 2016 11:15

geen scheidsrechter

In de heenronde verloren we nog met 5-1 van deze tegenstander, maar vandaag trokken wij aan het langste eind met een mooie 6-3 overwinning.

Dank aan scheidsrechter Sven, die zo goed was om op het laatste moment in te vallen voor de officiële scheidsrechter, die op het laatste moment afzegde. Prima gefloten Sven. Zelfs een keer goed voordeel gegeven waar Houten uit kon scoren.

Van te voren wisten we dat Houten F7 een goede tegenstander zou zijn, omdat we er eerder al dik van verloren hadden. Caitlin was er vandaag niet bij, maar we kregen steun in de coaching van Elwin (assistent trainer van de woensdag), die de hele wedstrijd bij jullie kwam kijken. Gelukkig was Dylan ook op tijd hersteld van de griep en kon onze keeper aan de aftrap verschijnen.

Mats begon in de wissel en we trokken meteen ten aanval. De eerste 10 minuten waren voor ons en er we kwamen rond de 10e minuut op 1-0 voor de een goal van Maxim. Hier ging een mooie aanval aan vooraf, waarbij Joep op links zijn man voorbij ging en een mooie voorzet afleverde. Maxim, die de eerste helft rechtsachter was, was goed aangesloten en wist vanuit de tweede lijn hoog binnen te schieten.

Daarna nam Houten het initiatief, gesteund door de wind in de rug. We konden het tweede deel van de eerste helft de bal niet meer goed weg krijgen, maar stonden wel als kerels te verdedigen. Een ver afstandsschot van Houten werd ons fataal, doordat hij op een onbenullige wijze tussen iedereen door glipte. 1-1 bij rust.

In vorige wedstrijden kwamen juist in de tweede helft los en dat was nu weer het geval. Laatste man Mats en verdedigers Yannick, Joep en Soufian, sloten goed aan en de voorhoede spelers (Chris, Maxim en VietAn) hielden zich aan de afspraak door steeds de tegenstander onder druk te houden.

Na enkele kansen, wisten we rond de 23e minuut de 2-1 te maken, middels een prachtige goal. Chris onderschepte de bal op rechts, ging zijn tegenstander voorbij en bediende Maxim op maat, die werkelijk prachtig in de kruising afrondde. Meteen daarna was het weer raak voor ons, 3-1, maar Houten F7 toonde veerkracht. Twee prima aanvallen over rechts werden door Houten F7 benut, waardoor de stand weer in evenwicht kwam 3-3.

Wie zou deze wedstrijd uit het vuur slepen? Nou dat was IJFC F2, dat uitliep naar een 6-3 overwinning. Doelpunten makers van vandaag: Maxim (3x), Chris, Yannick en VietAn. Prima goals van ons in de laatste 5 minuten, door goede aansluiting van achteruit en gedurfd spel.

Complimenten aan jullie allemaal voor jullie strijdlust en teamspel. We hebben de hele wedstrijd goed in positie gespeeld en zijn een echt team aan het worden. Wie er scoort is dan niet meer belangrijk, als er maar gewonnen wordt. Iedereen heeft vandaag weer echt zijn steentje bijgedragen.

Maandag gaan Luuk en Guus weer door met de techniek training en op woensdag werken Leonard en Elwin weer aan jullie tactiek (aansluiten, positiespel en samenspel). Wat een stappen maken jullie! Ga zo door!