“IJFC F2 Zwoegt zich langs SCH’44 F4” (SCH’44 F4 - IJFC F2 1-4)

IJFC JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 47

13 februari 2016 11:05

Vandaag hadden we 3 afzeggingen. Yannick, VietAn en Soufian konden niet aanwezig zijn en werden vervangen door spelers van de F4 (Thom, Christian en Lucas). Hartelijk dank aan deze spelers die direct vanuit Maarssen doorreden naar Harmelen om ons team compleet te maken.

We speelden onze wedstrijd om 11.00 uur op “echt gras”. Het veld was nat en zwaar en moeilijk bespeelbaar. Door het moeilijke veld en het missen van de vaste patronen, was ons samenspel moeizaam, maar door onze vechtlust wisten we toch een 1-4 overwinning te behalen.

We begonnen met Dylan in de goal. De achterhoede werd gevormd door Maxim, Chris, Thom en later Christian. Voorin begonnen Caitlin, Joep en Mats. Als gezegd speelden we niet zo compact als in vorige wedstrijden, waardoor we elkaar moeilijk konden vinden. De afstand tussen de achterhoede spelers en de aanvallers was te groot en ook hielden we de tegenstander niet goed onder druk. We waren vaak een stap te laat bij de bal te onderscheppen. Er ontstonden daardoor grote ruimtes tussen de linies, waardoor het spel on en neer golfde.

Halverwege de eerste helft kreeg SCH’44 F4 een corner en deze bleef voor het doel hangen. Met veel gefrommel ging de bal net 1 centimeter over de doellijn, voordat Dylan de bal weg kon slaan. De scheidsrechter had dit gezien en kende terecht een doelpunt toe aan SCH’44 F4. 1-0 achter, dat hadden we lang niet meegemaakt. Met veel strijd, maar soms te weinig overleg, knokten we ons terug in de wedstrijd. Chris was mee gegaan naar voren en vuurde een hard schot af, dat op de paal belandde. Van de paal kwam de bal precies voor de voeten van Maxim die gemakkelijk de gelijkmaker kon binnen tikken. Nog voor de rust, wisten we op een 2-1 voorsprong te komen, door een mooie combinatie over links. Mats stuurde Joep diep op links, die vakkundig zijn man voorbij speelde. Mats was ondertussen meegelopen naar voren en werd schitterend door Joep bediend en rondde daarna deze aanval met een hard en laag schot af.

Toch een kleine voorsprong in de rust. Wel zeiden we tegen elkaar dat we beter moesten passen, beter moesten druk zetten op de tegenstander en duels moesten aangaan op dit moeilijke veld om de wedstrijd te winnen.

Hoe we ons best ook deden, voetballend vonden we ook in de tweede helft niet de juist oplossingen. Het was zwoegen op het veld en Dylan moest enkele malen ingrijpen om de gelijkmaker van de tegenstander te voorkomen. Een verre uittrap van onze keeper werd door Chris opgepikt en met een mooie solo langs twee spelers en een prachtig hoog schot scoorde hij de bevrijdende 1-3. Daarna volgde nog prachtige kansen voor Caitlin en Lucas, maar die gingen er helaas niet in. Maxim zorgde voor het slotakkoord, de 1-4, na goed voorbereidend werk van Chris. Verdedigend hadden Mats, Joep en Lucas daarna hun zaakjes weer prima voor elkaar, waardoor onze zege aan het einde niet meer in gevaar kwam.

Zwoegend naar de zege en we blijven daardoor bovenaan met de volle buit uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 25 voor en 5 tegen. Dat zijn natuurlijk wel hele mooie cijfers.

De komende 2 weken trainen we en onze eerstvolgende competitiewedstrijd is dan weer op 5 maart thuis tegen PVC F4. Dan proberen we natuurlijk weer te winnen, maar dan ook weer met mooi en goed voetbal.