B-junioren, B1, Groep 2 15

20 februari 2016 9:40

Oskam, M.

Opstelling

De beker, volgens vele coaches de kortste weg naar succes, maar wel de moeilijkste. Dit omdat de vorm van de dag het belangrijkste is en zelfs een minder ploeg van de beste kan winnen.  Vandaag kwam Delta Sports op bezoek op sportpark Groenvliet. Delta wat na de winterstop alles gewonnen heeft en de competitie en Candia b1 wat ongeslagen was eruit had geknikkerd. IJfc was dus gewaarschuwd voor Delta.

Bij IJFc ontbraken vanwege vakantie Rowan en Tommy.Ook was Pieter de hele week ziek daarvoor kwamen in de plaats Tim van de b2 en Noel en Cashif van de c1.  IJfc begon met de volgende 11:  Koen in de goal, Remon en Bradley als backs, Marc en Elwin centraal. Damian, Job en Dyon op het middenveld en Remsly, Wouter en Tim in de aanval.

IJfc wat vanaf het begin de sterkere was moest oppassen voor de gevaarlijke counters van delta. Na een slimme lange bal van de keeper die over Elwin heen schoot kon de spits 1 op 1 doorlopen, gelukkig was de spits niet koelbloedig genoeg en schoof de bal in Koen ze handen. Delta wat daarna gelijk in de verdediging ging en IJfc liet komen. IJfc wat daardoor geforceerd ging aanvallen verloor veel balverlies en kwam tot kleine kansjes. Na een half uur besloot de staf om in te grijpen Damian verliet het veld en Bas kwam erin. Daarmee hoopte IJFc meer balbezit rond de goal van Delta te krijgen.

In de rust wisselde IJfc Marc, Remon en Tim voor Noel, Cashif en Joey. Afgesproken was dat IJfc rustiger met aan de bal was maar wel waar het mogelijk was vooruit te spelen.

In het eerste deel bleef het verhaal hetzelfde, Delta wat koste wat het kost aan het verdedigen was en IJFc was naar voren wou voetballen maar er niet door heen kwam. Na 15 minuten kwam Pieter erin voor Remsly. Met Pieter in de spits kreeg ijfc een bal vaste bonkige spits die voor rust zorge. Toch kreeg Delta de grootste kans. Een onnodig weg gegeven vrije trap werd stijlvol uit de kruising gehaald door Koen. 5 minuten voor tijd waren de trainers de lijstjes in orde aan het maken. Toch hadden de trainers het gevoel dat het in 80 minuten ook nog kon. IJfc kreeg de nodige corners wat helaas wel gevaar opleverde maar geen grote kans. Tot de blessuretijd.  Na een afvallende bal besloot Joey om vanaf 40 meter te schieten doordat deze bal werd aangeraakt werd het weer een corner. Bas trapte de corner slecht maar strak voor. De keeper dacht de bal weg te boksen maar bokste hem omhoog waardoor de bal weer vrij kwam. Cashif was er als de kippen bij en zette een sprint naar de bal toe. Hij sprong omhoog en kopte de bal in de goal. 1-0!!. Delta kreeg nog 1 mogelijkheid maar die werd netjes onschadelijk gemaakt, en na 84 minuten floot de goed leidende Oskam af.

IJfc kroop dus door het oog van de naald en mag zich op gaan maken voor de laatste 16 in de beker.  Komende zaterdag is IJfc een zaterdag vrij en die week erop volgt de Derby tegen VVIJ B2. om 1000 op het hoofdveld. Help de b1 naar de promotie toe door ze te komen steunen.