IJFC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 Promotie Poule

12 maart 2016 13:00

Opstelling IJFC JO17-1

Zaterdagmiddag Vreeswijk uit,  Zoals voorspeld 1 van de lastige wedstrijden die er zijn.  Van de vorige wedstrijd was bekend dat Vreeswijk fysiek sterk was en dat het probeert te voetballen.

IJFc had na een rommelige trainingsweek 2 afwezigen en een hoop spelers die terug kwamen van ziekte. Elwin en Remon moesten helaas door priveomstandigheden de wedstrijd aan hun voorbij laten gaan. IJFc werd versterkt door Mex (a1) Cashif (c1) en Yoran (b2).

IJfc begon zwak aan de wedstrijd waardoor Vreeswijk gevaarlijk kon worden, gelukkig stond Koen keer op keer in de weg. Ook IJfc kon een paar spelden prikjes uitdelen en met wat geluk had het zomaar 0-1 kunnen staan. maar Dyon, Job en Pieter mistten hun kansjes.  Toch kwam zoals verwacht Vreeswijk op 1-0. Na een lage strakke voorzet kon de opgekomen middenvelder hem bij de 2e paal inschuiven. 1-0.

Met 1-0 gingen we de rust in.   IJfc gooide het elftal om en probeerde zo grip te krijgen en in de wedstrijd te komen. Dat lukte ook aardig de eerste 15 minuten. IJfc drukte Vreeswijk terug en kreeg een paar opgelegde kansen die helaas niet verzilverd werden. Dan een opmerkelijk moment. Waar de scheidsrechter enkele dingen niet zag en  of beoordeelde als niks aan de hand. Daarop kreeg Vreeswijk een vrije trap mee. Waarop Mex aan Pieter vroeg voor wie die was. Op dat moment begon de scheids tegen Mex en Mex zei sorry hoor. en kreeg opmerkelijk genoeg de gele kaart getoond zodat IJfc met 10 man verder mocht.  Daarin scoorde Vreeswijk de 2-0 en de 3-0. IJfc probeerde nog wel te scoren maar het mocht helaas niet baten.

Daardoor verliest IJFc zijn ongeslagen status sinds Augustus.

Als IJfc al hun wedstrijden wint kan het nog steeds gelijk komen met Vreeswijk.

Volgende week wacht Lopik B1 thuis om 10:10 op veld 1.

Ook is er geloot voor de beker daarin word op  Woensdagavond 6 april gespeeld Thuis tegen VVIJ b2.