Sponsors

IJFC JO11-2 bekert door!

CDW JO11-2G

3 - 6

IJFC JO11-2JM

Competitie

Onder 11, JO11-2, Groep 4 21

Datum

21 oktober 2017 12:00

Accommodatie

Sportpark Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521EB
ENSCHEDE
tel. 053-4359239

Met een dik verdiende 6-3 overwinning op CDW JO11-2, is IJFC JO11-2 de poulewinnaar geworden in de beker!

IJFC startte met Mike op doel; Jordi en Maarten in de achterhoede; Joep, Mats en Soufian op het middenveld en Gerald in de spits. Lars was de eerste reserve en Vietan was een weekje afwezig.

Het leek erop dat we moesten wennen aan de ondergrond van echt gras, want we gingen wat voorzichtig van start. De tegenstander begon veel alerter aan de wedstrijd en hierdoor keken we meteen tegen een 1-0 achterstand aan. Hierna begonnen we beter te voetballen en na een slimme pass van Mats wist Gerald de stand alweer snel gelijk te trekken. We gingen met veel enthousiasme op zoek naar de voorsprong en vergaten hierbij soms nog even dat we bij balverlies moeten omschakelen en met zijn allen moeten verdedigen. Maarten en Jordi wisten gelukkig veel ballen te onderscheppen, maar vanuit een overtal situatie kon CDW toch de 2-1 scoren.

Ondanks de achterstand kregen we met goed combinatiespel van onze middenvelders Mats, Soufian en Joep, steeds meer grip op de wedstrijd. We gingen opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en na een mooie actie was Lars meteen alweer dichtbij een doelpunt. Een treffer kon bijna niet uitblijven en kort voor rust was het Joep die op aangeven van Gerald de 2-2 binnenschoot.

In de tweede helft hadden we veel balbezit en waren we meteen dreigend. Vanuit een slim genomen korte hoekschop werd een mooie voorzet van Mats door de tegenstander in eigen doel gewerkt (2-3). Vanuit de spits zocht Gerald heel goed direct naar het doel en na een sterke individuele actie scoorde hij de 2-4 en niet veel later schoot hij op aangeven van Lars de 2-5 binnen!

De tegenstander leek zich hierna gewonnen te geven, maar was toch nog een paar keer dreigend. Met zijn snelheid en doorzettingsvermogen onderschepte Jordi achterin veel ballen en vanaf rechts kon hij ook goed opbouwen. In de tweede helft werd hij achterin bijgestaan door afwisselend Joep en Soufian die beide lieten zien dat ze ook verdedigend hun mannetje staan! De keren dat de tegenstanders tot een schot wisten te komen stuitten ze op Mike, die de hele wedstrijd geconcentreerd en vol zelfvertrouwen stond te keepen. Goed gedaan Mike!

Vanuit een van de counters die dit opleverde waren Lars en Maarten vanaf het middenveld goed mee naar voren gelopen, maar Gerald schoot zelf de 2-6 binnen. Dit leek de eindstand te worden, maar door even niet op te letten achterin kon CDW toch nog scoren en werd de eindstand uiteindelijk 3-6. Een mooie prestatie waar we trots op kunnen zijn!

We hebben laten zien dat we door goed samen te werken, tot veel in staat zijn. Goed naar elkaar kijken en overspelen en voorin het doel zoeken! De komende weken gaan we trainen op omschakeling van aanval naar verdediging, zodat we het de tegenstanders direct lastiger gaan maken als we een keer de bal verliezen.

Groeten,
Jan-Gert

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!