IJFC JO11-2 met hakken over de sloot naar de winst

SVF JO11-2

Onder 11, JO11-2, Groep 4 21

16 september 2017 11:00

David Heukers

In een zeer spannende en sportieve wedstrijd heeft IJFC JO11-2 nipt gewonnen van SVF JO11-2 met 4-3. Scheidsrechter David Heukers had geen moeite om deze sportieve wedstrijd in goede banen te leiden en genoot mee van het op en neer golvende spel van 2 ploegen die echt wilde voetballen.

IJFC startte met Mike op doel, Mats en Jordi in de achterhoede, Lars VietAn en Joep op het middenveld en Soufian in de spits. Maarten en Gerald begonnen als reserves, maar zoals altijd kreeg iedereen evenveel speelminuten om van het mooie voetbalspel te genieten.

Nadat IJFC in de eerste 5 minuten enkele mooie aanvallen niet succesvol wist af te ronden, nam SVF het initatief over. Een goede aanval over rechts werd hoog voor het IJFC doel voorgegeven en kwam gelukkig op de borst van een SVF speler. Mike was kansloos toen deze bal in ons doel belandde.

IJFC kwam daarna goed terug in de wedstrijd. Lars en Joep wisten Soufian vanaf de flanken een paar keer goed te bedienen. VietAn wist na zo'n 10 minuten de gelijkmaker te scoren. Hij soleerde door het centrum en wist met een hard schot in de linker bovenhoek de prima keeper van SVF te verschalken.

In de eerste helft werd verder niet meer gescoord, zodat we met een 1-1 stand gingen rusten. Debby had voor appelsap in de rust gezorgd, zodat we met frisse energie de tweede helft in konden.

Al snel in de tweede helft wist Mats met een hard en laag schot ons op voorsprong te brengen. Hij nam de bal mooi onder zijn voet mee naar rechts en met een diagonale, harde schuiver over het natte kunstgras namen we de leiding. SVF zette ons echter daarna flink onder druk. In plaats van een opbouwende, voetballende oplossing te zoeken, kozen we toen te veel voor de lange bal. Die ballen kwamen meteen weer terug en zo liepen we tegen 2 tegengoals aan. Mike wist wel redding te brengen, maar tot 2 keer toe kwam de rebound bij een tegenstander, die daar wel raad mee wist.

De 2-3 achterstand brak ons niet, in tegendeel. We gingen weer voetballen en weer was het Mats die met een hard schot uit de 2e lijn scoorde. De 3-3 gaf ons moed en we namen weer het initiatief in handen. VietAn, Joep en Lars bouwden weer goed op van achteruit. Jordi, Soufian en Maarten hielden het veld aan de zijkanten goed breed. Mats was overal te vinden op het middenveld. Gerald was wat ongelukkig in de afronding, maar werkte hard in de spits door op elke bal te lopen.

Na een corner kwam de bal voor de voet van Soufian en die joeg de bal werkelijk met een superschot in de linker kruising. 4-3 voor ons met nog 5 minuten te spelen. In de laatste 5 minuten kreeg SVF nog wel enkele kansjes, maar we wisten de tegenstander nu wel verder van ons doel te houden. Mike wist deze laatse balletjes onschadelijk te maken en zo konden we de overwinning voor ons opeisen.

Een gejuich van ons publiek (leuk dat er zoveel familie was komen kijken) , toen de scheidsrechter affloot en twee gelukkige trainers (Jan-Gert en Guus), die zeer tevreden waren over jullie spelvreugde, inzet en samenspel. Kritisch als wij zijn, zagen we nog wel wat verbeterpuntjes, met name in de opbouw vanaf de keeper, via achterhoede en middenveld,  tot vooraan toe. Hier gaan we dus met veel plezier weer aan werken in de komende week.

Gefeliciteerd met deze overwinnig en tot maandag!