Sponsors

Weer net niet!

Meern De JO11-4

5 - 3

IJFC JO11-2JM

Competitie

Onder 11, JO11-2, 3e klasse 12

Datum

14 oktober 2017 8:30

Accommodatie

Sportpark Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521EB
ENSCHEDE
tel. 053-4359239

Goed gespeeld, maar weer net niet. Net als 2 eerdere krappe nederlagen in de competitie is dat in grote lijnen de samenvatting van de wedstrijd van vandaag. We deden niet onder voor De Meern, maar trokken net aan het korste eind.

We moesten het vandaag zonder wissels doen, want Maarten en Lars konden er niet bij zijn. De 7 overgebleven strijders gaven echter alles en aan hun inzet mankeerde niets.

De tegenstander had 1 grote speler, die veel ontzag inboezemde door zijn ruwe, fysieke spel. We waren hierdoor wat geintimideerd en verzuimden hem sportief aan te pakken. Deze speler opende naar een paar minuten de score toen hij zo maar door kon lopen en de bal van dichtbij langs Mike kon schuiven.

Gerald bracht ons weer op gelijk hoogte door knap vanuit de draai hoog in te schienten. Een mooie individuele actie waarbij je de mooie techniek van Gerald goed kon zien.

Daarna scoorde De Meern 2x op rij en keken we tegen een 3-1 achterstand aan. Even leken we te breken en dik te gaan verliezen, maar het was mooi om te zien dat jullie bleven vechten. Na een aanval over links met een mooie voorzet van Joep, leek Gerald te gaan scoren, maar de uitstekende keeper van De Meern bracht redding. Joep was echter attent meegelopen en jasde de rebound met z'n magistrale linker snoeihard in de bovenhoek. Een klasse goal van onze Joep!

Met 2-3 gingen we rusten en we spraken af beter in de duels te gaan. De scheidsrechter liet veel doorgaan, dus dan moet je niet piepen maar ingrijpen. Met VietAn en Soufian in de 2e helft achterin ging dat een stuk beter.

We krijgen goede kansen op de 3-3, maar helaas wilde de bal er niet in. Jordi speelde goed in de spits, maar trof helaas 2x de paal en ook Gerald kreeg de bal er van dichtbij niet in, doordat de keeper van De Meer wederom een prachtige redding in huis had. Toen De Meern daarop uitbrak, leek Mike redding te brengen, maar door een harde sliding in z'n rug ging de bal er alsnog in en de scheidsrechter keurde deze actie goed. Mike toonde z'n doorzettingsvermogen, door z'n tranen te  verbijten en door te keepen. Klasse!

Een aanval over rechts belandde bij Jordi, die met een slim tikje Mats vrij zette voor de keeper. Wat een mooie assist van Jordi was dat! Mats wist dit buitenkansje mooi te benutten door een hard schot in de korte hoek, die via de keeper het net in ging. Met 3-4 achter werden de ruggen nog een keer gerecht en leek de wedstrijd alsnog richting een terechte puntendeling te gaan. De ruimtes werden groter en IJFC gaf nog 1x alles om de gelijkmaker te forceren. Zonder wissels moet ik jullie een groot compliment maken voor jullie strijdlust.

Weer de kansen voor ons, maar de goal voor De Meern. Met 5-3 verloren we uiteindelijk deze wedstrijd. Goed gespeeld, geen punten... net niet.

We leren week na week bij. We spelen goed, maar moeten nu nog leren om ook fysiek weerstand te bieden. Scheidsrechters laten veel doorgaan en daar moeten we rekening mee houden. Laat je niet afbluffen, ga de duels aan en nog beter..... zorg dat het balletje zo snel rond gaat dat je op techniek en inzet de tegenstander overklast.

In de week van de herfstvakantie trainen we alleen op maandag 16 oktober. Op woensdag 18 oktober kunnen jullie meedoen aan de IJFC voetbaldag.

Koppies omhoog en tot maandag.

Guus

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!