5 - 2

IJFC JO11-2JM

Onder 11, JO11-2, 3e klasse 12

28 oktober 2017 9:00

We verloren vandaag met 5-2 van een prima voetballende ploeg, maar wij leverden ook een mooie prestatie. Niet alleen in strijd en mentaale weerbaarheid, maar ook voetbal technisch hebben jullie het uitstekend gedaan.

In de eerste 20 minuten van de eerste helft kwamen we er aanvallend niet aan te pas. Onze tegenstander overrompelde ons met sterk spel en goed combinatie voetbal. Onze keeper Mike en de verdedigers Maarten (later Mats) en Jordi hadden hun handen vol aan de sterke en snelle spelers van Maarssen. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we onze middenvelders VietAn, Gerald en Soufaian (later Joep) al de opdracht te geven goed om te schakelen en op tijd mee naar voren te gaan en ook terug te komen. Die opdracht voerden de heren super goed uit en Gerald heb ik nog nooit zo veel verdedigend werk zien opknappen. Lars stond in het begin nog op een eiland in de spits, maar sleurde wel om de opbouw van Maarssen te verstoren.

Die eerste 20 minunten hoefden we door alle inzet en vechtlust toch maar 1 doelpunt te incasseren en daarna kwamen we goed op stoom en deden we volop mee in de wedstrijd. Onze eerste kans was in de 23e minuut voor Lars, die na een mooie voorzet van Gerald net over de bal heen trapte. Daarna werd het toch 1-1 door een werkelijk prachtige aanval over veel schijven. Mats bouwde de aanval op over rechts, er volgde een combinatie via VietAn en Gerald op het middenveld, Lars werd rechts voorin aangespeeld en gaf een afgemeten voorzet op Joep, die de bal alleen maar hoefde binnen te lopen. Lars, je speelde vandaag met een goed oog voor je medespelers, waarvoor complimenten!

Net voor rust moesten we toch nog een tegendoelpunt incasseren door een onhoudbaar schot van dichtbij, waardoor we met een kleine achterstand  gingen rusten.

In tweede helft ontspon zich een mooi voetbalgevecht en was er sprake van twee gelijkwaardige ploegen. Al snel kwamen we weer op 2-2, door wederom een goal van Joep. Jordi stuurde Gerald de diepte in en zijn schot leek voorlangs te gaan. Joep wist echter met een slding de bal nog net de juiste richting te geven met een goal als gevolg.

Tot 5 minuten voor tijd bleef het 2-2, maar in de laatste 5 minuten gebeurde van alles. We verloren eerst  de bal ongelukkig op het middenveld en gaven een speler van Maarssen de kans om vrijuit vanaf een meter of 10 in te schieten, waardoor we weer op achterstand kwamen, 2-3. Niet veel later waren er weer kansen voor ons op de 3-3, die er net niet in gingen.

Mike had een prachtige redding op schot van dichtbij en wilde zich omdraaien om de bal op te pakken, maar verdraaide zijn knie. Hij bleef kermend op de grond liggen. Iedereen stond verstijfd, maar een speler van Maarssen was zo slim om de bal toch nog even binnen te tikken. Na een lange blessure behandeling, moest Mike helaas het veld verlaten. Later bleek bij de huisartsenpost dat zijn kniekapsel een flinke klap heeft gekregen en dat hij voorlopig een weekje rust moet houden. Toen Gerald klaar stond om de plek op het doel van Mike in te nemen, keurde de scheidsrechter het doelpunt alsnog goed en was de wedstrijd met 2-4 gespeeld.

Wel konden we in de laaste minuten genieten van jullie inzet, strijd en goede spel. Iedereen heeft de laatste minuten nog alles gegeven. Dat het uiteindelijk nog 2-5 werd, maakt mij niet minder trots op jullie.

We konden het veld met opgeheven hoofd verlaten. We hebben laten zien wat we in huis hebben en dat smaakt naar meer.

Groeten,
Guus

P.S.: Als team wensen we Mike een heel spoedig herstel. Dit is zijn eerste seizoen als keeper en hij is fantastisch bezig. We hopen dat we hem er snel weer bij hebben, want we kunnen hem niet missen!