Sponsors

Hoge school voetbal

VVIJ JO11-4

2 - 4

IJFC JO11-2JM

Competitie

Groep 3 69

Datum

16 december 2017 11:00

Accommodatie

Sportpark Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521EB
ENSCHEDE
tel. 053-4359239

Het scoreverloop en de "kleine" overwinning doen het niet vermoeden, maar IJFC JO11-2 speelde vandaag "hoge school voetbal"! Oogstrelende combinaties en een goede opbouw van achteruit brachten ons uiteindelijk met een 2-4 overwinning op de buren van VVIJ naar de 3e bekerronde.

Vandaag moesten we het doen zonder Soufian, maar Lars was gelukkig weer terug na een blessureperiode van enkele weken. We begonnen met Mike op de goal, Mats & Jordi achterin, Maarten & VietAn & Joep op het middenveld en Lars in de spits. Gerald was de eerste reserve en stond al te trappelen om in te vallen.

Al vanaf het begin namen we het initiatief in handen. Waar we in de laatste competitie wedstrijd nog veel lange ballen speelden, bouwden we nu goed op van achteruit. Veel combinaties over de grond begonnen bij Mike, Mats en Jordi. Zo gaven we de middenvelders de gelegenheid mooie combinaties op te zetten, waarbij VietAn een glansrol vervulde. Maarten en Joep speelde ook uitstekend en hielden het spel goed breed. Lars liep nog wat onwennig na zijn blessure, maar compenseerde dat met veel strijd en inzet.

Helaas werd ons overwicht in eerste instantie niet in doelpunten uitgedrukt. Schoten van Joep en Mats gingen net naast en ook een prachtige kopbal van Gerald ging net langs de verkeerde kant van de paal.

De enige uitbraak van VVIJ in de eerste helft leverde een scrimmage op voor onze goal. De bal viel gelukkig voor een VVIJ-speler, die zwaar tegen de verhouding in VVIJ op een 1-0 voorsprong zette. Voor de rust wisten we nog de gelijkmaker te forceren. Gerald bracht de bal voor het doel en net voordat Lars de bal binnen dacht te tikken, deed een VVIJ-speler dat voor ons door een eigen doelpunt te maken.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Weer waren wij beter en wederom was het VVIJ dat de 2-1 scoorde. Het was een nat en glad veld en Mike liet een balletje door z'n vingers glippen, wat altijd een keer kan gebeuren. Mike had heel weinig te doen vandaag en dan is het soms lastig om je concentratie vast te houden. We weten echter dat het een kei van een keeper is, dus nu rechtte onze spelers de ruggen om dit slippertje even recht te zetten.

Twee goals van Gerald draaiden de wedstrijd in een mum van tijd om en zo stond er toch eindelijk de terechte voorsprong voor IJFC op het bord, 2-3. Gerald vergat nog een balletje op de vrijstaande Mats te spelen, waardoor het al 2-4 had kunnen zijn. Gerald, blijf ook in de eindfase goed kijken en geef de bal af als een ander er beter voor staat!

Lars speelde de tweede helf achterin, maar juist hij was het die na lang blessureleed de bevrijdende 2-4 scoorde met een mooi afstandsschot. Lars, we zijn heel blij dat je weer terug bent en hopen dat je snel je niveau van voor je blessure weer zult halen.

"Man of the Match" was VietAn die slim speelde, goed de bal afpakte en simpel voetbalde. JC heeft ooit gezegd: "Voetbal is een simpel spelletje, maar simpel voetballen is het moeilijkst". VietAn liet vandaag zien hoe je simpel en effectief moet spelen. Top!

Volgend jaar bekeren we lekker verder. Rest mij nog jullie allemaal Fijne Feestdagen te wensen en een heel gelukkig 2018.

De eerstvolgende training is op maandag 8 januari 2018 om 18.00 uur.

!!! Fijne Feestdagen !!!
Guus


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!