Sponsors

IJFC JO15-1 kampioen!

Breukelen FC JO15-1

0 - 3

IJFC JO15-1

Competitie

1e klasse 6

Datum

11 december 2019 19:30

Accommodatie

Sportpark Rigtersbleek
G.J. van Heekstraat 15
7521EB
ENSCHEDE
tel. 053-4359239

In een bloedstollend en vermakelijk duel heeft het team van Mathijs Heijting gezegevierd in en tegen Breukelen, en zodoende het kampioenschap veiliggesteld in de 1e klasse. Vanwege een trieste gebeurtenis aan Breukelens zijde werd het duel dat eerder op 7 december geprogrammeerd stond verplaatst naar de woensdagavond. Een aderlating was de afwezigheid van rots in de branding Ries die vanwege de griep noodgedwongen verstek moest laten gaan, zo fanatiek en betrokken als hij is zal hij ongetwijfeld de verrichtingen van zijn teamgenoten hebben gevolgd, veel beterschap en een voorspoedig herstel toegewenst.

In een sfeervolle ambiance en decor kregen zij die de kou wisten te trotseren een attractieve wedstrijd voorgeschoteld, voldoende belangstelling gezien de vele toeschouwers langs de zijlijn en op de tribune. Beide teams gingen vol voor de aanval en schuwden de duels niet. Het fanatisme spatte er vanaf, er stond duidelijk wat op het spel.

Het eerste kwartier was het de thuisploeg die veelvuldig in de buurt van goalie Niels te vinden waren. De uiterst betrouwbare en talentvolle doelman een van de buitencategorie, bracht zoals vaker dit seizoen redding op de pogingen van onze gastheren. Of het nu de zenuwen of spanning waren de scherpte ontbrak enigszins in deze fase, gelukkig kreeg IJFC naarmate de wedstrijd vorderde grip op de tegenstander. Het was tot de openingstreffer van Jasper een prachtige slalom en koelbloedige afronding, 0-1 een gelijk opgaand duel. Tot het moment dat Jeroen zijn collega aanvaller Matz uit zijn ooghoeken diep zag gaan en zijn goede loopactie beloonde met een bekeken schuiver, 0-2. Breukelen dat bij vlagen uitstekend speelde zag het goede spel niet beloond worden, het was de paal of de doelman die een aansluitingstreffer in de weg stonden.

In de tweede helft een sterker en dominerend IJFC, op de helft van Breukelen, waarbij de sterk spelende Safiano vanavond het geluk niet aan zijn zijde had. In een overigens sportieve wedstrijd zonder noemenswaardige overtredingen en of incidenten. Een kwartier voor tijd was het de alerte Jeroen die in de rebound onze gastheren alle hoop ontnam, 0-3. IJFC creëerde in het verdere verloop vervolgens volop mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen en op slot te gooien, waarbij de focus in de afronding ontbrak om de tegenstander de  genadeklap toe te brengen. Na het eindsignaal van de scheidsrechters was er de ontlading, en de teleurstelling zichtbaar bij de nummer twee dat voldoende weerstand bood.  Dank aan FC Breukelen voor het gastvrije ontvangst.

Spelers en staf proficiat met het behaalde resultaat, een unieke prestatie daar zij nu driemaal achtereen gekroond zijn tot kampioenen, veel plezier en succes (vermoedelijk) in de hoofdklasse!.

Ps. Als kers op de taart heeft het talentvolle team de mogelijkheid zich te kwalificeren voor de 3e ronde van de KNVB beker als zij as zaterdag de degens kruisen tegen de leeftijdsgenoten van Montfoort SV'19.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!