VR1 plaatst zich voor landelijke bekercompetitie

Blauw Geel '55 VR1

Groep 1 02

12 september 2020 14:30

E. Rotscheid (KNVB)

Vandaag staat de laatste wedstrijd in de voorronde van de bekercompetitie op het programma. IJFC speelt tegen Blauw Geel ’55 uit Ede. Door de resultaten van de eerste twee wedstrijden is IJFC vrijwel zeker geplaatst voor de knock-out fase. IJFC kan dus vrij uit voetballen en de supporters vragen zich af of er vandaag meer dan 10 keer gescoord gaat worden.

De wedstrijd geeft een heel ander beeld dan de eerdere wedstrijden. IJFC speelt wel vooral op de helft van de tegenstander maar creëert weinig kansen en maakt het de verdediging van Blauw Geel niet echt moeilijk. Voor rust wordt er maar 1 keer gescoord. Bij een corner in de 19e minuut krijgt de verdediging de bal niet weg en zo kan topscorer Laura de bal in het doel “frommelen”.

Na rust start IJFC met 4 nieuwe speelsters en dat levert direct een doelpunt op. In de 47ste minuut kan Laura opnieuw scoren, wederom uit een corner. Door een fout in de verdediging kan Blauw Geel de aansluitingstreffer maken, maar 3 minuten later zet IJFC het weer recht. Een voorzet van Lizzy wordt door Lois binnen geschoten. Als 1 minuut later een corner van Annika door Sophie wordt binnengekopt is de wedstrijd beslist (4-1).

Het was vandaag geen goede wedstrijd maar IJFC bekert wel verder in de landelijke bekercompetitie!