In spectaculaire wedstrijd blijven BFC en IJFC in balans 3-3

3 - 3

IJFC 1

2e klasse B

3 oktober 2020 15:00

Ondanks de slechte natte weersomstandigheden, het harde en gladde kunstgrasveld en het gemis van toeschouwers hebben BFC  uit Bussum en IJFC er een spectaculaire, spannende wedstrijd van gemaakt. Voor iedere meter werd gestreden, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter van den Broek, voelde de wedstrijd uitstekend aan en zorgde ervoor dat het een scherpe maar zeer sportieve wedstrijd werd. Ondanks dat trainer Jitse Boonstra teleurgesteld was, kunnen beide teams uiteindelijk tevreden zijn met het gelijkspel. IJFC was de eerste helft de bovenliggende partij, maar in de tweede helft kwam BFC sterk terug en begon de tweede helft veel scherper dan IJFC.

IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Stefan de Wit, Davey van der Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen (74  Stijn de Bie ) , Hicham Chatouani, Ruben van Rooijen, Vincent Griffioen, Traves Wright, Youri de Kruijf (58 Tim van der Brugge).

Erwin van Soolingen startte deze wedstrijd weer in de basis, hersteld na een rugblessure, en speelde een uitstekende wedstrijd. Hij werd in de tweede helft vervangen door Stijn de Bie, die ook goed en scherp inviel. Datzelfde geldt voor Tim van der Brugge die ook direct een goede en gemotiveerde indruk achterliet. Dat geeft aan dat IJFC een zeer brede selectie heeft en bij wissels niet verzwakt.De eerste helft was IJFC heer en meester. Goede snelle creatieve aanvallen met Youri de Kruijf , Vincent Griffioen en Hicham Chatouani , een evenwichtig en slim middenveld met Ruben van Rooijen, Erwin van Soolingen en Traves Wright met strijd en goede openingen en een verdediging met Stefan de Wit, Davey van der Snoek, Jeffrey Stigter en Marc van der Klij die sterk in de duels waren en de eerste helft geen kans weggaf.

Vanaf de eerste minuut drong IJFC aan en zette het BFC onder druk en dat resulteerde al direct in twee grote kansen voor IJFC. Eerst veroverde Youri de Kruijf de bal en speelde Ruben van Rooijen vrij, Ruben haalde vol uit en de keeper redde met moeite ten koste van een corner. Enkele minuten later een fantastsche actie van Hicham Chatouani, hij omspeelde twee tegenstanders en speelde Vincent Griffioen goed aan. Vincent maakte een slimme schijnbeweging en schoot uit de draai in het zijnet.In de tiende minuut een scherpe corner van Ruben van Rooijen, tot drie maal toen werd de bal van de lijn gehaald, totdat Stefan de Wit het laatste tikje gaf in de goal. De bal werd achter de lijn weggehaald en scheidsrechter van de Broek stond perfect op de achterlijn om de goal te constateren. 0-1. Mike Maaswinkel kwam  daarna goed zijn doel uit en dook katachtig op de bal.IJFC ging de druk verder opvoeren en creëerde nog een aanta kansen. Het dichtste bij een goal kwam Hicham Chatouani met een daverend schot, net naast. Jammer dat een aantal goede aanvallen onterecht afgevlagd werden, anders had de voorsprong nog iets groter kunnen zijn.

Rust 0-1.

In de tweede helft kreeg IJFC meteen een tegenslag te verwerken. De IJFC-plaag uit eerdere wedstrijden tegen BFC, linksbuiten Jostein Ohm, gaf een perfecte voorzet en die kon vrij ingekopt worden door Tjerk Postuma. 1-1Vijf minuten later opnieuw een domper. Uit het niets kwam een middenvelder dwars door de verdediging van IJFC, kwam oog in oog met Mike Maaswinkel te staan en maakte behendig de 2-1. Twee minuten later maakte IJFC al weer de gelijkmaker. Vincent Griffoen schoot een vrije bal snoeihard in, de keeper moest los laten en Davey van der Snoek reageerde allert en schoot de rebound tegen de touwen 2-2. In de 59e minuut bijna een gouden wissel. Erwin Van Soolingen veroverde de bal en speelde invaller Tim van der Brugge goed aan. Tim zette de turbo aan en haalde vol uit. De bal spatte uiteen op de lat. Een minuut later mocht IJFC weer juichen. Tim van der Brugge werd goed aangespeeld door de weer zeer ijverige Traves Wright. Tim speelde de bal strak voor en het was opnieuw Stefan de Wit, die de bal net met zijn punt in het doel kon schuiven 2-3. Lang kon IJFC niet genieten van de voorsprong. Opnieuw was het Jostein Ohm die een perfecte voorzet gaf en opnieuw kon er vrij ingekopt worden 3-3. De wedstrijd weer volledig open. Vanaf dat moment nam IJFC het initiatief en ging op jacht naar de overwinning. In de 80e minuut een goede aanval van IJFC. Ruben van Rooijen speelde Hicham Chatouani goed aan, Hicham omspeelde zijn tegenstander en legde de bal slim bij Vincent Griffioen, Vincent behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Stijn de Bie. Stijn schoot de bal met een streep richting de verre hoek en met heel veel pech belandde de bal op de binnenkant van de paal. Pech voor IJFC. In de 90e minuut probeerde Traves Wright een aanval te onderbreken op de middenlijn. Hij was net te laat met zijn slijding en raakte de tegenstander. De scheidsrechter stond kort op de situatie en gaf direct rood en dat was ongelukkig voor de normaal zeer sportief spelende Traves. Kort daarna floot scheidsrechter van den Broek voor het einde van de sportieve en aantrekkelijke wedstrijd. Er werd gestreden om iedere meter, maar met respect naar elkaar. Gezien de tweede helft konden beide teams leven met een gelijkspel, al had IJFC op basis van de eerste helft iets meer verdiend.

Aanstaande dinsdag 6 oktober, speelt IJFC de inhaalwedstrijd tegen Loosdrecht thuis om 20.30 uur. Zaterdag 10 oktober speelt IJFC om 14.30 uur thuis tegen CSW.  Helaas beide wedstrijden opnieuw zonder publiek. We hopen dat we in beide wedstrijden de punten in huis kunnen houden.