Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC VR1 heeft ook haar zesde competitiewedstrijd gewonnen. Op het eigen Sportpark werd Hercules met 3-0 verslagen. Grote vrouw aan IJFC kant was Kirsten Plug die twee goals voor haar rekening nam.

Na de bekersuccessen van afgelopen week, kon het vizier vandaag weer op de competitie. Hercules kwam op bezoek en daar hadden we nog een appeltje mee te schillen. De eerste bekerwedstrijd van het seizoen werd namelijk met 0-1 van ze verloren. Het betrof toen nog de groepsfase en de nederlaag was uiteindelijk niet fataal, maar toch.

IJFC startte met dezelfde 11 namen als afgelopen zaterdag, met dien verstande dat Lizzy Bouwman en Nitsa Liberakakis van positie waren gewisseld.

Het begin van IJFC was sterk. Reeds na 20 seconden werd Iris Werkhoven vrijgespeeld voor de keeper. Haar schot verdween echter rakelings langs de paal.

In het vervolg van de eerste helft zette IJFC goed druk, waardoor ballen razendsnel veroverd werden en Hercules nauwelijks van de eigen helft kwam. Het spel in balbezit liet echter te wensen over. Teveel slordigheden in de passing waardoor het een rommelige wedstrijd werd. De kansen waren dan ook spaarzaam. Alleen wat schoten van afstand.

In de 28e minuut kwam IJFC dan toch op voorsprong. Daar zat enig fortuin bij, want de inzet van Lois Spliet werd van richting veranderd door een verdedigster van Hercules waardoor de keepster kansloos was. 1-0!

Drie minuten later stond het bijna 2-0. De bal belandde na een fraaie aanval bij Sarina Pua op rechts. Haar voorzet kon nog worden weggewerkt, waarna Kirsten Plug de bal oppikte, haar tegenstandster uitkapte met links en vervolgens met rechts rakelings voorlangs schoot. Deze actie had een beter lot verdiend!

Die beloning kwam er alsnog 5 minuten later. IJFC veroverde de bal op het middenveld en schakelde razendsnel om. Lois Spliet zocht meteen de diepte en Sarina Pua kon alleen op de keepster af. Die wist nog te redden, maar in de rebound wist Kirsten Plug alsnog te scoren. 2-0! Tevens de ruststand.

Na de rust toonde Hercules zowaar wat meer initiatief. Niet dat het tot kansen leidde want keepster Tamara Kamps kreeg geen schot tussen de palen te verwerken de hele wedstrijd.

IJFC kreeg wel de nodige kansen. Met name Lois Spliet was 2x dichtbij een goal. De eerste werd door de keepster ternauwernood tegen de paal getikt. Bij de tweede kwam de keepster goed uit haar goal en wist ze het schot te blokken.

Zo kabbelde de wedstrijd voort en leek de 2e helft te eindigen zoals hij begonnen was. In de 90e minuut volgde echter toch een fraai slotakkoord. Lizzy Bouwman gaf - uit de loop - een fantastische voorzet vanaf links en Kirsten Plug onderstreepte haar bloedvorm door de bal met rechts uit de lucht te plukken en vervolgens met links binnen te schieten. Wat een goal! En wat steekt ze toch in bloedvorm onze Kirsten! 3-0! Tevens de eindstand.

Gefeliciteerd weer dames en coach! Geen geweldige wedstrijd, wel een degelijke overwinning. Zaterdag op bezoek bij CSW. We gaan er weer voor!

Opstelling: Tamara, Sophie, Esmee, Nitsa, Lizzy, Lianne(78.Anne), Sarina(64.Cynthia), Iris, Kirsten, Laura, Lois