IJFC loopt tegen nederlaag aan tegen WNC 5-2

WNC 1

-

24 augustus 2021 20:00

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft IJFC een 5-2 nederlaag opgelopen tegen 1e klasser WNC uit Waardenburg. Ondanks een sterker WNC,  was de uitslag iets geflatteerd, want IJFC incasseerde een aantal ongelukkige goals en had pech dat de scheidsrechter geen voordeel gaf bij een prachtige goal van Travis Wright.

IJFC startte niet scherp, want na 4 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Een vrije bal op de rand van het strafschopgebied, werd simpel in de hoek geschoten. Na een kwartier herpakte IJFC zich en kon voetballend uitstekend met WNC mee. IJFC kreeg ook wat kleine kansjes, maar het eerste gevaarlijke schot kwam van Vincent Griffioen. In de 30e minuut was het Hicham Chatouani, die behendig tussen de verdediging slalomde en van achteren onderuit gehaald. De scheidsrechter gaf een terechte strafschop. Vincent Griffioen schoot de penalty onhoudbaar en snoeihard in. 1-1

Twee minuten later nam IJFC zelfs brutaal de leiding. Nino Poeketi speelde zich slim vrij en met een slim tikje in de hoek zette hij de keeper op het verkeerde been 1-2. Rust

IJFC begon de tweede helft goed en het eerste kwartier van de tweede helft, was ook het beste deel van de ploeg uit IJsselstein. In de 52e minuut scoorde Traves Wright op aangeven van Youri de Kruijf, maar terwijl de streep richting de kruising verdween, floot de scheidsrechter voor een vrije bal voor IJFC. Helaas geen voordeel, maar dat kan gebeuren.

Dit was wel het sein voor WNC om het tempo op te schroeven. IJFC kreeg het moeilijk en WNC begon weer sneller te combineren. Dat leverde in de 61e minuut de gelijkmaker op door een kopbal. Zes minuten later haalde Gerben Renes de bal van de lijn, maar schoot ongelukkig de bal tegen het hoofd van de tegenstander 3-2. Hicham Chatouani zag zijn schot in de kruising miraculeus gered worden. Enkele minuten later opnieuw een ongelukkig moment voor het doel van IJFC. Stefan de Wit probeerde een strakke voorzet te onderscheppen, maar via de punt van zijn schoen verdween de bal in de hoek achter Mike Maaswinkel. 4-2. Vijf minuten voor tijd viel de 5-2 ook nog uit een vrije bal die niet goed weggewerkt werd. Uitslag 5-2

Een leerzame wedstrijd, waarin conditioneel en voetballend weer een stap vooruit is gemaakt tegen een uitstekende tegenstander, dat deze competitie zeker hoge hogen gaat gooien in de 1e klasse.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC 1 uit bij Tricht ( i.v.m. de opening van de nieuwe tribune). Aanvang 14.30 uur.

IJFC 2 oefende thuis tegen sv Montfoort en behaalde een knappe overwinning met 2-1.