IJFC speelt prima wedstrijd tegen DVVA 3-1

3 - 1

DVVA 1

21 augustus 2021 14:30

IJFC heeft een nuttige ( 2e) oefenwedstrijd gespeeld tegen het Amsterdamse DVVA, dat ook uitkomt in de tweede klasse.

Luuk Linschoten maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht en deed dat uitstekend. Hij bekroonde zijn debuut in de tweede helft bijna met een doelpunt, maar de keeper voorkwam de goal met een goede redding.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen veel strijd geleverd. De eerste helft ging redelijk gelijk op, met kansen aan beide kanten. IJFC kwam nog een keer goed weg met een kopbal op de lat, maar kreeg zelf ook nog een aantal goed kansen. IJFC scoorde in de 31e minuut. Tim van de Brugge omspeelde zijn tegenstander en gaf een schitterende voorzet op de slim vrij gelopen Vincent Griffioen. Snoeihard nam Vincent de bal vol op zijn pantoffel en liet het net voor de eerste keer van dit seizoen bollen.

In de tweede helft nam IJFC meer het initiatief en creëerde veel kansen. Achterin werd er scherp verdedigd en vrijwel geen kans meer weggegeven. In de 67e minuut een prachtige actie van Youri de Kruijf. Hij nam de bal technisch aan, maakte een schijnbeweging en liet de keeper kansloos met een lobje. Prachtige goal. Ook Rowan Mankers, liet zich gelden en scoorde zijn eerste doelpunt voor IJFC. Hij kwam goed door vanaf de rechterkant en schoot de bal snoeihard langs de keeper. 3-0

DVVA deed nog iets terug. IJFC had even een slap momentje en daardoor scoorde DVVA de 3-1. Dit was ook de uitslag.

Aanstaande dinsdagavond  speelt IJFC uit tegen WNC in Waardenburg, aanvang 20.00 uur. Aanstaande zaterdag speelt IJFC uit bij Tricht (wedstrijd is omgezet, omdat Tricht graag de nieuwe tribune wil openen).

Het tweede elftal van IJFC, onder leiding van de nieuwe coach Ronald de Kruijf, speelde een prima wedstijd bij Groot Ammers en won met 3-4.