IJFC verliest bij CSW en moet alle zeilen bijzetten om na-competitie te ontlopen.

Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Na een hectische week en veel nare dingen, speelde IJFC toch weer met elf spelers tegen CSW uit Wilnis. De nederlaag, 4-1,  doet vermoeden dat IJFC kansloos was, maar het tegendeel was waar. IJFC speelde zeker niet verkeerd, maar CSW was doeltreffender en het scoreverloop gaf duidelijk het verschil aan tussen bovenin meedraaien of vechten tegen onterechte degradatie.

Het belangrijkste nieuws is, dat het met Vincent Griffioen beter gaat, maar of hij dit seizoen nog speelt is twijfelachtig. Traves Wright wordt maandag geopereerd aan zijn gebroken neus.

IJFC miste deze wedstrijd door blessures en een schorsing 5 spelers ( en er komen 2 blessures bij, want tijdens de wedstrijd raakte Hicham Chatouani en Youri de Kruijf behoorlijk geblesseerd) en moest ook nog keeper Kyran Buisman vervangen worden i.v.m. een stage op Curaçao. Arjan Wildvank verving hem. Arjan had een aantal uitstekende reddingen, maar had ook een ongelukkig moment bij de 1-0.

Positief is zeker dat een aantal jonge talenten een kans kregen van trainer Patrick van Oort. Tim van Tuyl startte in de basis en was betrokken bij de 1-1. Tijn Harlaar ( debuut), Luuk Linschoten ( debuut) en  Ramon Tolhoek ( JO 19-1) vielen in en deden dat uitstekend. Daarnaast keerde Stijn de Bie terug in de ploeg na een blessure en speelde zeker niet verkeerd.

IJFC startte met de volgende formatie :  Arjan Wildvank, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen, Youri de Kruijf (32 Hicham Chatouani (75 Luuk Linschoten) , Tim van de Brugge ( 75 Stijn Harlaar) , Tim van Tuyl en Robin Dambruck ( 46 Stijn de Bie)

IJFC begon met goede moed aan de wedstrijd en de eerste kans was al in de 4e minuut. Marc vd Klij gaf een strakke bal op de gedreven Tim vd Brugge. Tim nam de bal in één keer op de pantoffel, helaas over. Drie minuten later een perfecte voorzet van Youri de Kruijf op de meegekomen Stefan de Wit. Stefan kopte de bal knap tegendraads in. De bal leek in het doel te verdwijnen, maar de keeper kon nog net met zijn vingertoppen de bal naast tikken. Pech voor IJFC. Een minuut later een uitstekende redding van Arjan Wildvank bij een vlammend schot. Arjan onderschept drie keer een hoge bal, tussen de spelers is, maar had in de 14e minuut pech dat hij de bal los liet en er toevallig een speler van CSW in de buurt stond om de bal in te tikken. 1-0. Twee minuten later lag de gelijkmaker in het andere doel. Youri de Kruijf opende met een goede crosspass op Tim van Tuyl. Tim nam de bal goed aan, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Ruben van Rooijen. Met een beheerst en geplaatst schot, draaide de bal onhoudbaar in de verre hoek 1-1. Net op het moment dat IJFC wat meer initiatief nam, sloeg CSW toe. Van twintig meter, uit het niets, werd de bal over Arjan Wildvank in de kruising geschoten. Een schitterende goal, maar uiteraard voor de vele IJFC supporters geen moment om van te genieten. Toch bleef IJFC met het hoofd omhoog proberen om een gelijkmaker te forceren. Tim van Tuyl scoorde in de 28e minuut, maar werd op randje buitenspel afgevlagd.

IJFC ging druk zetten en had enorm veel pech dat het even niet mee zat. Een harde kopbal van Tim vd Brugge, uit een voorzet van Hicham Chatouani, werd op miraculeuze wijze gered door de keeper, een goede passeeractie en voorzet van Robin Dambruck werd in één keer vol op schoen genomen door Tim vd Brugge. De keeper van CSW heeft hem alleen gehoord, maar toch vloog de bal tegen hem aan en in dezelfde minuut een voorzet van Tim vd Brugge op de vrijstaande Matthijs van Rooijen. Hij schoot de bal op 7 meter van het doel, snoeihard in, maar via de punt van de schoen van de keeper vloog de bal naast. Hoeveel pech moet je hebben. En als je dan zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat meestal wel. In dezelfde minuut een snelle counter van CSW die beheerst afgerond werd 3-1. RUST

In de tweede helft liet IJFC het zeker niet lopen. Een goede corner van Ruben van Rooijen werd strak ingekopt door Gerben Renes, net voor de lijn weg gehaald. In de 52e minuut een goede actie van Hicham Chatouani en een goede opening op Tim van de Brugge. Tim zag de keeper voor zijn doel staan en lobde de bal slim over de keeper, net overgetikt.

In 67e minuut werd Matthijs van Rooijen de diepte ingestuurd door Stijn de Bie. Matthijs liep alleen op de keeper af, kwam in het strafschopgebied en kreeg net toen hij wilde schieten een grote duw in zijn rug. Een duidelijke strafschop. Scheidsrechter M. Stuurman, die overigens verder een uitstekende wedstrijd floot ( al was de gele kaart in de 46e minuut voor een lichte overtreding van de meest sportieve speler van de tweede klasse B , Ruben van Rooijen erg overdreven ) zag geen overtreding en dat was heel verwonderlijk.

In plaats dat IJFC de 3-2 maakte, scoorde CSW ook nog de 4-1 uit een frommelgoal. De laatste tien minuten had Arjan Wildvank nog twee goede reddingen. Een zeer geflatteerde overwinning. IJFC heeft hard geknokt voor een goed resultaat, maar het zit deze competitie niet mee.

Aanstaande dinsdag al weer de volgende wedstrijd tegen Geinoord om 20.30 uur.

Het zal weer enorm puzzelen worden voor trainer Patrick van Oort. Een aantal spelers zijn echt aan rust toe en de blessures lopen enorm op. Volgens de artsen van de KNVB kan er geen sprake zijn van overbelasting, want ze hebben “ruim” twee dagen rust… terwijl er zelfs in het betaalde voetbal geklaagd wordt als ze twee keer in de week moeten spelen. Daarnaast wordt er geen rekening gehouden met de gevolgen van Corona. Naar onze bescheiden mening blijft het schandalig wat er op dit moment gebeurt met onze club en heeft de KNVB een duidelijke keuze gemaakt voor competitievervalsing, want dit gaat helemaal nergens meer over. Zelfs Benschop (afgelopen dinsdag tegenstander van IJFC) klaagt al over blessures en overbelasting en die hoeven maar 1 extra wedstrijd te spelen. Alle ploegen hebben de komende week ruim anderhalve week rust, maar IJFC speelt gewoon weer drie wedstrijden in een week. Hoezo een eerlijke kans.

Wellicht kunnen onze ervaren spelers van 35 + of lagere elftallen met hun team een paar wedstrijden over nemen van het eerste, zodat we ons voor kunnen bereiden op de mogelijke na competitie, maar de selectie zal zijn best doen om zich nog rechtstreeks te handhaven in de tweede klasse (er wordt geknokt tot de laatste minuut)… wat rest is respect voor het team,  de staf en ook de trouwe supporters die er weer bij waren in Wilnis. Echt top. Nu nog een heel klein beetje geluk, want ook daar zijn we aan toe.