Eerste puntenverlies Vr1 - IJFC

Sponsors

Eerste puntenverlies Vr1

Sporting '70 VR1

1 - 1

IJFC VR1

... (schot)
67'
77'
Anne Vroege (kopbal)

Competitie

1e klasse A

Datum

5 februari 2022 15:30

Scheidsrechter

J.J. Blom

Accommodatie

Sportpark Voordorp
Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717470

IJFC heeft de competitie hervat met een 1-1 gelijkspel tegen Sporting'70. Het was het eerste puntenverlies na zes overwinningen op rij. Op de uitslag viel niet heel veel af te dingen.

Een maand lang was de ploeg in de ban van de bekerwedstrijd tegen PSV. De vraag was hoeveel invloed het zou hebben op de hervatting van de competitie. Hoe je het ook wendt of keert valt er toch een bepaalde spanning weg na een maand zo ergens naar toegeleefd te hebben. En scherpte was gewenst, want de eerste de beste wedstrijd was de derby op Voordorp tegen Sporting'70. Een sterke ploeg die samen met Berkel en IJFC tot de titelkandidaten gerekend mag worden.

Onder moeilijke weersomstandigheden - harde wind - bleek al snel dat IJFC niet de 100% focus had die het normaal heeft. Dit uitte zich met name in de duels die te apatisch werden aangegaan. De thuisploeg ging ze wel vol overgave aan en als de scheids dan ook veel toelaat dan zal je mee moeten. Het werd hierdoor een rommelig duel met veel strijd en weinig goed voetbal.

Desalniettemin was IJFC de beter voetballende ploeg in de 1e helft. Op de momenten dat er namelijk wel gevoetbald werd, kwam de ploeg er aardig doorheen met combinaties. Het ontbrak alleen aan de laatste pass die vaak onzorgvuldig was of er werd een verkeerde keuze gemaakt in de eindfase. Zo verscheen Sarina Pua al na 1 minuut spelen schuin voor de keepster. Ze had daar voor eigen succes kunnen/moeten gaan, maar koos ervoor de bal af te leggen. Die was helaas niet op maat. Hetzelfde overkwam linksback Nitsa Liberakakis een kwartier later. Een identieke situatie en ook zij koos voor de bal breed die net niet op maat was.

En zo waren er meer van dit soort momenten in de 1e helft waarbij het 'net niet' was. O.a. twee steekballen van Sarina Pua op Lois Spliet en Iris Werkhoven.

Vlak voor het verstrijken van de 1e helft was er wel een perfecte steekbal van captain Lianne Grin op Iris Werkhoven. Het leverde meteen de grootste kans van de wedstrijd op, maar de keepster wist ternauwernood te redden.

Was Sporting'70 dan helemaal niet gevaarlijk? Zeker wel. De snelle rechtsbuiten zorgde voor continu dreiging als ze aan de bal kwam, maar de vandaag ijzersterke spelende linksback Nitsa Liberakakis hield haar goed aan de buitenkant waardoor elke voorzet een simpele vangbal voor keepster Tamara Kamps was. Slechts één keer leverde een voorzet wat gevaar op, dat was toen hij voor het doel langs scheerde. Tot verdere kansen kwam de thuisploeg niet en zo zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers op.

De 2e helft begon met een grote kans voor Sporting. De voorzet van de rechtsbuiten kwam dit keer wel aan bij de spits, die hem achter haar standbeen het doel in probeerde te hakken. Keepster Tamara Kamps was echter op haar hoede.

Hierna nam IJFC weer het initiatief over en kreeg het wat kansjes via Iris Werkhoven en Sophie Oude Ophuis. Iris kwam net een teenlengte tekort en Sophie zocht het doel te hoog.

In de 61e minuut moest er een helden actie van Nitsa Liberakakis aan te pas komen om de 1-0 van de thuisploeg te voorkomen. Een corner van Sporting werd niet goed weggewerkt waarna de bal van dichtbij keihard op doel werd geschoten. Nitsa gooide zich voor de bal een kreeg hem vol in het gezicht. Ze moest het bekopen met een bloedneus en een wissel, maar voorkwam wel een vrijwel zekere goal.

Die goal viel alsnog 6 minuten later. Een verkeerde terugspeelbal achterin werd opgepikt door de snelle rechtsbuiten die de bal vakkundig afmaakte. 1-0.

IJFC rechtte de rug en ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Die viel 10 minuten later. Een voorzet van Lianne Grin werd met hoofd teruggelegd door Iris Werkhoven op Anne Vroege die hem van dichtbij binnenkopte. 1-1!

IJFC leek het momentum te hebben en ging nog vol voor de overwinning in het laatste kwartier. De wedstrijd lag echter regelmatig stil door blessurebehandelingen wat niet meehielp. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog een goede kans op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 1-1.

Jammer dames. Sinds de samenvoeging met de dames van Maarssen hadden we al onze 9 competitiewedstrijden gewonnen (3 vorig seizoen, 6 dit seizoen). Aan die mooie reeks is helaas een einde gekomen door dit gelijkspel. Maar goed, één bonte kraai maakt nog geen winter. Volgende week weer met frisse moed er tegenaan. Het bekeravontuur was mooi, maar nu de volle focus op de competitie. Als we allemaal weer de 100% focus hebben dan gaan we nog mooie dingen beleven. Want voetballen dat kunnen we!

Scoreverloop:
76:  1-0
77: 1-1 Anne Vroege (assist Iris Werkhoven)

Opstelling:
Tamara Kamps; Nikita Theteroglou(45.Anne Vroege),Esmee Westland,Lizzy Bouwman, Nitsa Liberakakis(65.Laura Gaasenbeek); Lianne Grin, Iris Werkhoven, Sophie Oude Ophuis; Kirsten Plug, Sarina Pua, Lois Spliet;

Bewegende beelden: https://www.youtube.com/watch?v=akAK45glaHQ

Jorgos Theteroglou

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!