Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft de topper tegen Sporting'70 met 0-3 verloren. Het was de eerste nederlaag in de competitie na 13 overwinningen en 1 gelijkspel sinds de samenvoeging met de Maarssen dames. Een bittere pil, maar het was niet onverdiend.

In de aanloop naar de wedstrijd kreeg coach Griffioen een zware tegenvaller te verwerken. De armblessure die spelverdeelster Lianne Grin tegen Blauw Geel had opgelopen bleek ernstiger dan gedacht. De arm moest in het gips en spelen was dus onmogelijk. Doordat ook Nitsa Liberakakis, Anne Vroege en Bente van der Valk nog altijd geblesseerd waren, moest er flink geschoven worden met de opstelling. Linksbuiten Lois Spliet belandde hierdoor op de linksback positie, verdedigster Nikita Theteroglou schoof door naar het middenveld en Sarina Pua begon niet op het middenveld maar rechts voorin. Allemaal niet ideaal, maar veel andere keuzes waren er nou eenmaal niet.

Dan de wedstrijd. IJFC begon fel en Nikita Theteroglou zette meteen de toon met een paar stevige blocktackles op het middenveld. Het leidde tot 2 goede kansen in het eerste kwartier voor Iris Werkhoven. Bij de eerste kon ze net niet haar voet tegen de bal zetten, bij de tweede miste ze 1 op 1 met de keepster.

Na dit redelijke eerste kwartier verzandde de wedstrijd steeds meer in flipperkastvoetbal. Ballen die over een weer door de lucht vlogen, weinig goed voetbal. En ofschoon IJFC de wedstrijd grotendeels domineerde en in de aanval was, wist het geen kansen meer af te dwingen. Defensief had de ploeg de zaken wel op orde. Gelegenheidsback Lois Spliet had de gevaarlijke rechterspits van Sporting goed in de tang en de bezoekers wisten geen kans te creëren in de 1e helft. Zodoende zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op. Een kopie van de uitwedstrijd bij Sporting. Ook toen 0-0 bij de rust en weinig kansen.

De 2e helft begon dramatisch voor IJFC. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke ingooi op de eigen helft van Sporting werd slecht verdedigd waardoor de rechtsbuiten ervandoor kon. De bal belandde vervolgens met het nodige geluk - Lois Spliet tikte hem precies voor de voeten van de spits - die vervolgens uit de draai fraai raak schoot. 0-1

Niet de manier waarop je een 2e helft wilt beginnen, maar goed, er waren nog genoeg minuten op de klok. IJFC probeerde de rug te rechten en kreeg in de 57e minuut een goede kans via Sarina Pua op de gelijkmaker. Ze kreeg hem helaas net niet lekker voor haar voet waardoor haar inzet naast het doel belandde.

Een echt offensief kon IJFC niet ontketenen. Hiervoor was het spel aan de bal te matig en zaten teveel bepalende speelsters niet lekker in de wedstrijd. Wellicht was het terughalen naar het middenveld van Sarina Pua een optie geweest. Dat hielp in de uitwedstrijd. Aan de zijkant kon ze te weinig invloed uitoefenen op het spel.

Hoe dan ook, Sporting kon vrij eenvoudig op de been blijven en vergrootte de voorsprong in de 76e minuut naar 0-2 via een schitterend genomen vrije trap in de kruising. Hulde voor deze goal!

IJFC ging hierna va banque spelen en dat leverde een paar goede kansen op. Helaas zat de afwerking net niet mee. Een schot van Nikita Theteroglou werd knap gered door de keepster en een subtiel lobje van Iris Werkhoven miste op een haar na de goal. Het mocht helaas niet zo zijn vandaag. In de blessuretijd maakte de dekselse nummer 7 er nog 0-3 van na wederom een fraaie actie. Tevens de eindstand.

Jammer dames. Jullie hebben er keihard voor geknokt. Zelfs nog na de late 0-2. Soms zit het gewoon niet mee. Felicitaties voor Sporting dat een goede 2e helft speelde. Focus op volgende week. Allemaal goed trainen en het gras opvreten in Klaaswaal. Let's do this!

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis(81.Sam van Alphen); Esmee Westland; Lizzy Bouwman; Lois Spliet; Nikita Theteroglou; Iris Werkhoven; Sophie Oude Ophuis; Kirsten Plug; Laura Gaasenbeek; Sarina Pua;