Sponsors

VR1 naar finale Play-offs

Berkum VR1

0 - 3

IJFC VR1

3'
Lois Spliet (schot)
Assist: Kirsten Plug
Assist: Lianne Grin
73'
Iris Werkhoven (intikker)

Competitie

hoofdklasse/1e klasse 2e ronde

Datum

18 juni 2022 15:00

Scheidsrechter

M. van de Brug

Accommodatie

Sportpark de Vegtlust
Boerendanserdijk 55
8024AE
ZWOLLE
tel. 038-4551067

De dames van IJFC hebben zich vanmiddag geplaatst voor de finale van de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. In Zwolle werd Berkum met 0-3 verslagen. Op de zege viel niks af te dingen.

Na de fraaie zege in Doetinchem van vorige week, stond er vandaag weer een nieuwe uitdaging te wachten. De ploeg moest op bezoek bij Hoofdklasser Berkum. De Zwollenaren waren in de reguliere competitie als 11e geëindigd en dus veroordeeld tot het spelen van de play-offs om in de Hoofdklasse te blijven.

IJFC vertrok met een hoop supporters naar Zwolle. Onder andere spelers van heren 1 waren mee. En die lieten zich niet onbetuigd!

In de basis één wijziging tov vorige week. Sophie Oude Ophuis startte op het middenveld ten koste van Chayenne Rauwerda.

Onder tropische temperaturen werd er afgetrapt en IJFC kende een bliksemstart. Reeds na 3 minuten spelen ontving Lois Spliet de bal uit een ingooi, trok naar binnen en haalde vernietigend uit met haar rechter. De bal leek onderweg licht getoucheerd te worden waardoor de keepster kansloos was. 0-1!

En als Loisie zo start dan weet je het wel. Dan is er geen houden aan! De hele wedstrijd zou ze een plaag zijn voor de Berkum verdediging. Overstapjes, versnellingen, dribbels. Spliet on fire!

IJFC domineerde in het vervolg van de 1e helft en creëerde kans op kans. Zo werd Sarina Pua ten onrechte afgefloten wegens buitenspel terwijl ze alleen op de keepster af kon, miste Iris Werkhoven één op één met de keepster en kopte ze ook nog een keer op de paal. Verder miste Lois op een haar na de bal bij een voorzet van Iris Werkhoven en zag ze ook nog een goal afgekeurd worden wegens buitenspel.

Liet de thuisploeg dan helemaal niks zien? Weinig. Alleen de behendige linksbuiten zorgde voor gevaar, maar tot kansen leidde dit niet, behoudens één counter waarbij aan de noodrem getrokken moest worden. De toegekende vrije trap werd echter hoog overgeschoten.

In de 29e minuut volgde dan toch de dikverdiende 0-2. De goal had veel weg van de 1-2 van vorige week tegen DZC. Ook dit keer was het Lianne Grin die een schot op doel loste van buiten de 16. Dit keer was het niet Iris Werkhoven die attent reageerde maar Sophie Oude Ophuis. Zij controleerde de bal en schoot hem hard in de verre hoek. 0-2!

In het restant van de 1e helft kreeg Sarina Pua het publiek op de banken na een geniale actie op rechts waarbij ze 3 speelsters het bos instuurde. Helaas kon Iris Werkhoven net niet bij haar voorzet.

Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-2 ruststand.

De 2e helft begon slordig aan IJFC kant. Veel onnodig balverlies in de opbouw. Niet dat het tot problemen leidde, want de thuisploeg wist de hele wedstrijd geen schot op doel te lossen.

Na zo'n kwartier spelen ging het weer beter lopen en kreeg IJFC weer kans op kans. Zo kon Sarina Pua alleen op de keepster af, omspeelde haar en toonde zich niet zelfzuchtig door de bal af te leggen op Iris Werkhoven. Die werd bij het schieten echter finaal onderuit gemaaid. 100% strafschop maar de scheids wou er niet aan. Iris kreeg niet veel later nog een kans schuin voor de keepster. Ze raakte echter haar vuisten. Ook Lois Spliet zag een inzet vrij voor de keepster door haar gekeerd worden.

Uiteindelijk duurde het tot de 73e minuut voordat de verlossende 0-3 viel. Het was topscorer Iris Werkhoven die een aanval van dichtbij wist af te ronden.

Gescoord werd er niet meer en zodoende was 0-3 ook de eindstand.

Complimenten dames! Onder moeilijke weersomstandigheden hebben jullie heel gedisciplineerd gespeeld, talloze kansen gecreëerd en bijna niks weggeven. Met een beetje meer geluk wordt het 0-8. Ik zeg hulde!

Maar we hebben uiteraard nog niks. Het gaat om de finale. Nog 1x alles geven komende zaterdag tegen Berkel. We gaan er weer voor!

P.S. alle supporters die meegereisd zijn hartstikke bedankt voor de steun! Jullie zijn toppers en hopelijk zijn jullie er komende zaterdag weer bij!

Opstelling:
Tamara Kamps; Nikita Theteroglou(45.Demi van Dijk), Esmee Westland, Laura Gaasenbeek, Kirsten Plug; Sophie Oude Ophuis, Lianne Grin(86.Cynthia Buis), Iris Werkhoven; Lois Spliet, Lizzy Bouwman(66.Chayenne Rauwerda), Sarina Pua(81.Sam van Alphen)

Beelden:  https://www.youtube.com/watch?v=02WQ-Oy9s5Q 

Foto's: https://photos.app.goo.gl/ouK5YUUwnT4iyVBn9

Jorgos Theteroglou

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!