3731AL
DE BILT
tel. 030-2204575

Zaterdag heeft de nieuwe 19.1 voor het eerst weer samengespeeld. Afgelopen donderdag was er voor het eerst getraind en daar was al te zien dat de groep gretig is en graag wil. Laten we eerst de 19.1 maar aan u voorstellen: van de huidige groep zijn overgebleven Wesley, Sam Alflen, Tim van Tuyl, Milan, Wissam en Leon. Vanuit de 17.1 komen over: Niels, Safiano, Jeroen, David, Bram, Raymon en Justin. Tim Admiraal van de 19.2 wilde ook weer graag in de selectie spelen en gecontracteerd van andere clubs zijn Sam Remmerswaal (vvij), Thijs (vvij) en Raul (Uvv).

De 1e tegenstander was de ploeg van FC de Bilt. Deze ploeg gaat ook uitkomen in de hoofdklasse dus een mooie graadmeter. Ondanks de grote groep toch 2 gastspelers erbij Matz en Jasper van de 17.1

De volgende 11 mochten starten op het prima bespeelbare gras van de Bilt   Niels, Raymon, Wesley, Tim A, Sam A, Milan, Raul, Justin, Jasper, Sam R en Safiano op de bank Matz, Thijs en Wissam.

Het 1e gedeelte was een gelijk opgaande wedstrijd met de wat grotere kansen voor IJfc. Echter stond het vizier nog niet op scherp of wilde de spelers nog niet voor eigen succes gaan. In de 19e minuut een indraaiende vrije bal van Sam op de rug van Jasper 1-0. In het 2e gedeelte werd een goal van Sam afgekeurd wegens duwen echter heeft niemand een duw gezien.  Daarna werd de Bilt iets sterker en scoorde het ook de 1-1.

5 minuten na rust een lange bal van Thijs en Jasper die eerder bij de bal was hij kopte hem voorbij de keeper en schoof hem binnen.  Daarna weer enkele grote kansen voor IJFC.     Het laatste gedeelte werd rommelig waardoor de Bilt voor de gelijkmaker ging echter door goed keepen van Niels trok IJfc de overwinning naar zich toe.

Wat vooral mooi om te zien was is dat de spelers elkaar probeerden te zoeken en te combineren. Als dit de basis is om mee te starten dan zal er volgend jaar veel muziek en plezier in de groep komen.

Dinsdag zullen we spelen tegen Vvij thuis om 20:30.