Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 26

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Overtuigende overwinning IJFC op TOV uit Baarn 4-0

Ondanks het feit dat trainer Edwin de Bruin nog even moest sleutelen aan zijn voorhoede, doordat een aantal spelers afwezig waren door blessures en Vincent Griffioen geschorst was voor 1 wedstrijd, scoorde IJFC toch vier keer tegen een fysiek sterk TOV uit Baarn. Supersub Rowan Mankers speelde deze keer als rechtsbuiten en deed dat uitstekend en met veel dreiging. De achterhoede en het middenveld speelde zeer geconcentreerd en de keepers, in de eerste helft Rowdy Janssen en in de tweede helft Kyran Buisman, hielden hun doel schoon. Omdat Buitenveldert verloor van SWIFT ( zon ) heeft IJFC toch nog een kans om een ronde verder te komen. Dan moet er volgende week wel gewonnen worden van SWIFT. IJFC staat nu op doelgemiddelde bovenaan in de poule.

De wedstrijd stond onder leiding van dhr R.C.L. van der Wielen en hij floot een prima wedstrijd.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen (46 Kyran Buisman) , Stefan de Wit, Davey vd Snoek ( 77 Bram Jongsma), Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Luuk Linschoten ( 64 Matthijs van Rooijen) , Rowan Mankers, Joey Hirdes (46 Tim vd Brugge) en Tijn Harlaar (64 Bradley Insenia)

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor IJFC, want na drie minuten dribbelde Luuk Linschoten, onder het toeziend oog van zijn trotse vader, richting het doel van TOV, maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Vier minuten later een uitstekende aanval van IJFC, begon bij de onderschepping van aanvoerder Jeffrey Stigter, hij speelde Joey Hirdes  aan ( goede aanname op de borst), Rowan Mankers en uiteindelijk een perfecte voorzet van Luuk Linschoten op de vrijstaande Tijn Harlaar. Tijn schoof de bal beheerst in de hoek 1-0. De volgende minuten waren voor TOV met een aantal uitstekende reddingen van Rowdy Janssen, eerst een vrije bal van 20 meter die hij uit het doel ranselde, en daarna opnieuw twee perfecte reddingen, waarbij hij gestrekt naar de bovenhoek ging. Hij hield daarmee IJFC op de been.

Rowan Mankers passeerde zijn directe tegenstander en gaf een puntgave voorzet op Ruben van Rooijen. Ruben schoot met gevoel de bal in de verre hoek, maar had de pech dat de bal nog net van de doellijn werd gehaald. Een combinatie tussen Tijn Harlaar en Luuk Linschoten kwam bij Rowan Mankers terecht, Rowan haalde uit, maar de keeper kon met moeite redding brengen met de punt van zijn schoen. In de 39e minuut een geweldige aanval van IJFC. Davey van de Snoek onderschepte de bal, speelde Stijn de Bie aan. Stijn opende met een fantastische pass op Rowan Mankers, die op zijn beurt de bal uit de lucht direct voor het doel gooide… Luuk Linschoten kwam een centimeter tekort om de bal in te tikken. Enkele minuten voor rust moest Stefan de Wit nog ingrijpen met een prachtige sliding, net voordat de spits vrij in kon schieten. In de laatste minuut voor rust was het toch IJFC dat scoorde. Een verre ingooi van Rowan Mankers kwam via Stijn de Bie bij Ruben van Rooijen terecht. Ruben nam de bal met een technisch hoogstandje aan en schoot uit de draai in de verre hoek raak. 2-0     RUST

In de tweede helft Kyran Buisman op de goal en hij plukte direct een hoge cornerbal uit de lucht. In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niet zoveel… tot de 62 minuut. De spits kwam alleen voor Kyran Buisman, maar Kyran hield het hoofd koel en pakte de bal met de punt van zijn schoen ( uiteindelijk buitenspel). IJFC pakte daarna het initiatief weer. Luuk Linschoten greep goed in en bediende Rowan Mankers , Rowan behield het overzicht en bediende de inlopende Tijn Harlaar, net voordat hij in wilde schieten, schoot de kramp in zijn kuit en raakte Tijn de bal ongelukkig. Een voorzet van Rowan Mankers op Tim vd Brugge ( weer terug na een blessure) werd door Tim in één keer op de schoen genomen, helaas te zacht ingeschoten. Tussendoor kwam IJFC nog een keer goed weg met een kopbal die net naast gekopt werd.

Dan het moment van de wedstrijd !!!!  Een corner van Ruben van Rooijen, kwam bij Stijn de Bie terecht. Stijn nam de bal aan en met een streep schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising. Een wereldgoal. 3-0.
In de 36e minuut een uitstekende dieptebal van Bradley Insenia op de diepgaande Rowan Mankers. De verdediger dacht de bal uit te laten lopen, maar de slimme Rowan liep gewoon om hem heen, kwam vrij voor de keeper, zag dat Tim vd Brugge er nog beter voor stond en legde de bal terug. Tim liet dit buitenkansje niet lopen 4-0. Marc vd Klij probeerde de keeper nog te verrassen en schoot de bal vanaf de middenlijn over de keeper. De keeper kon nog net redding brengen met zijn vingertoppen.

In de laatste minuut kwam invaller Bram Jongsma nog een keer goed op, zijn voorzet belande uiteindelijk in de handen van de keeper, net voordat Matthijs van Rooijen bij de bal kon komen.

In de 47e minuut floot scheidsrechter van der Wielen af.  Hij deelde 7 gele kaarten uit in een sportieve,  wel fysiek pittige wedstrijd, maar hield de wedstrijd goed onder controle.

De supporters konden tevreden naar huis. Ook trainer Edwin de Bruin was zeer tevreden met het resultaat, de vier gescoorde goals en nul doelpunten tegen. Iedere wedstrijd een stapje beter, dat is het doel en over twee weken moeten we er staan voor de competitie.

Zaterdag 17 september de 3e wedstrijd voor de beker, thuis tegen SWIFT ( zon ), aanvang 14.30 uur.