IJFC pakt in blessuretijd drie verdiende punten tegen Zwaluwen Utrecht 1911 1-0

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC pakt in blessuretijd drie verdiende punten tegen Zwaluwen Utrecht 1911

IJFC heeft een zwaar bevochten, maar zeer verdiende overwinning behaald op Zwaluwen Utrecht 1911. Vooral de tweede helft kregen de mannen uit Utrecht bijna geen kans, terwijl IJFC grossierde in het creëren en missen van kansen. Met kunst en vliegwerk hield keeper Hassan Boullayoun van Zwaluwen Utrecht het doel leeg, maar op de fantastisch kopbal van Ruben van Rooijen in de 91e minuut, had hij geen schijn van kans. De overwinning was meer dan verdiend, want IJFC was veruit de bovenliggende partij… maar zolang er niet gescoord wordt, loop je de kans dat hij onverwachts aan de andere kant valt.

De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van de pas 18 jarige Rowdy Rensch. Hij zat kort op de situaties en voelde de wedstrijd goed aan.

Bij IJFC stonden Davey vd Snoek en Jeffrey Stigter, na blessures, weer in de basis, maar ontbraken beide spitsen Vincent Griffioen en Joey Hirdes door ziekte en blessure en waren ook de middenvelders Luuk Linschoten en Stijn de Bie nog afwezig. Rowan Mankers mocht vandaag de spitspositie bekleden en deed dat prima, met veel beweging, snelheid en inzet, maar had de pech dat hij niet tot scoren kwam. Een gouden speler voor trainer Edwin de Bruin, want Rowan heeft inmiddels op bijna alle posities in het elftal gespeeld…. Mitch Dunne was afwezig i.v.m. een schorsing.

IJFC startte in de volgende formatie :  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Matthijs van Rooijen (76 Kaj Hendriksen), Tijn Harlaar (71 Matthijs van Geffen) , Rowan Mankers en Tim vd Brugge (76 Robert Maat).

IJFC startte prima en dat leverde in de 6e minuut al twee grote kansen op. Een scherpe corner van Ruben van Rooijen, werd goed ingekopt door Stefan de Wit, maar op de lijn gered door een verdediger, de rebound werd goed ingeschoten door Davey vd Snoek, maar keeper Boullayoun redde bekwaam. Zowel IJFC ( via Youri van Zwieten) als Zwaluwen Utrecht kreeg een kans, maar het was even schrikken in de 12e minuut, want Zwaluwen scoorde. De bal werd duidelijk met de hand in het doel gewerkt en gelukkig stond scheidsrechter Rensch op de goede plek om dat ook te constateren.

IJFC nam het initiatief. Youri van Zwieten onderschepte de bal, speelde Matthijs van Rooijen goed aan, die op zijn beurt een prachtige steekbal op zijn broer Ruben gaf. Ruben haalde meteen uit en schoot de bal in het zijnet. Een perfecte vrije bal van Marc vd Klij bereikte Rowan Mankers, die de bal snoeihard inkopte, helaas een centimeter over de goal. In de 32e minuut een prachtige aanval van IJFC. De bal werd uiteindelijk terug gelegd door Tijn Harlaar op de inlopende Youri van Zwieten, Youri liet een vlammend schot los in de verre hoek, maar met een snoekduik kwam keeper Boullayoun opnieuw als winnaar uit de strijd. Jeffrey Stigter, weer heer en meester met Davey vd Snoek, greep goed in en bediende de diepgaande Rowan Mankers, Rowan tikte de bal naar Tim vd Brugge, die goed inschot, net over.

Toch bleef Zwaluwen Vooruit met de broertjes Don en Gion, slim loeren op een mogelijkheid. Bij een corner kwam IJFC goed weg, toen de afgeslagen bal net naast werd geschoten. Keeper Rowdy Janssen kreeg verder weinig gevaarlijk werk te verrichten en keepte geconcentreerd. De laatste kans in de eerste helft was opnieuw voor IJFC. Een vrije bal van Marc vd Klij werd door Ruben van Rooijen net naast gekopt. RUST 0-0

IJFC startte scherp en dat was totaal anders dan vorige week, toen het zich terug liet drukken. Het resulteerde direct in een aantal goede kansen. Eerst een kopbal van Stefan de Wit, rakelings naast, daarna een schot van Tim vd Brugge, ook naast… en een grote kans voor Matthijs van Rooijen. Rowan Mankers ontfutselde de centrale verdediger de bal en legde de bal panklaar voor de goed meegekomen Matthijs van Rooijen. Helaas kreeg Matthijs de bal niet voldoende op zijn schoen en verdween ook deze bal naast het doel. Ook een vrije bal van Marc vd Klij werd door Stefan de Wit naast gekopt. De IJFC supporters werden er bijna moedeloos van. IJFC bleef aanvallen en Zwaluwen Utrecht kwam er sporadisch uit en het bleef dus spannend. In de 69e minuut de kans op de 1-0. Rowan Mankers speelde Tim vd Brugge aan, Tim schoot de bal goed in, redding keeper, de rebound kwam voor de voeten van Davey vd Snoek, Davey had net geen kracht genoeg om de keeper te verschalken. De wissels Robert Maat, Matthijs van Geffen en de topscoorder van het tweede elftal ( ruim 20 goals dit seizoen) brachten weer nieuwe energie in het team. De eerste actie van Robert Maat was bijna meteen een succes, zijn halve voorzet/ schot schampte de lat en Kaj Hendriksen liet zien dat hij een echte spits is, waar IJFC in de toekomst veel plezier van kan hebben…. De eerste halve kans, schoot hij direct hard op de goal. Matthijs van Geffen is op de weg terug en gaf een paar slimme openingen. Zwaluwen Utrecht speler Jaoud Kanaa, maakte een overtreding, maar kwam daarbij zo ongelukkig terecht dat hij zijn schouder uit de kom had. Wij wensen hem heel veel sterkte en beterschap.

Toch moesten de IJFC supporters tot in de 91e minuut geduld hebben om te kunnen juichen. En dat gebeurde ook. Een vrije bal aan de rechterkant. Robert Maat achter de bal. Hij draaide de bal strak in, Stefan de Wit torende boven iedereen uit en legde de bal perfect terug op Ruben van Rooijen. Ruben timede uitstekend en kopte de bal strak in de bovenhoek. Een ontlading voor iedereen. Alle spelers inclusief de reservespelers doken op Ruben en de tribune en het terras ontplofte. Opluchting voor de verdiende overwinning. IJFC kreeg direct na de aftrap nog een grote kans met een uitbraak. Vier aanvallers , tegenover twee verdedigers. Uiteindelijk haalde Robert Maat de trekker over, maar de uitblinker van Zwaluwen Utrecht pakte ook deze knal. Een minuut later floot scheidsrechter Rensch voor het einde van de wedstrijd. IJFC drie punten rijker en inmiddels opgeklommen naar de 4e plaats. IJFC trainer Edwin de Bruin ( leuk dat zijn ouders aanwezig waren) was zeer tevreden over de inzet en het spel ( de tweede helft bijna 80% balbezit), als we de kansen nog wat beter benutten, kan het nog een leuke competitie worden.

Volgende week is IJFC vrij, maar de week daarna speelt het een belangrijke uitwedstrijd tegen mede koploper Houten. Aanvang 14 uur !