IJFC pakt drie verdiende punten tegen Vriendenschaar 2-0

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft goede zaken gedaan door een prima overwinning op Vriendenschaar. Het was de eerste overwinning, sinds eind april, dus dat voelde toch als een stukje bevrijding. Na afloop tevreden en vrolijke gezichten bij de Staf, spelers en supporters en het “blauw wit” klonk na afloop weer fantastisch door de catacomben. Frans Vermeulen zat deze keer op de bank als hoofdcoach, want hij verving de zieke Edwin de Bruin, die thuis op de bank zat en de wedstrijd iedere minuut volgde.

IJFC was sterker dan Vriendenschaar en creëerde meer kansen, waardoor de uitslag hoger had kunnen worden. Vooral in de tweede helft vergat IJFC een aantal mogelijkheden af te straffen. De verdediging stond als een huis en in de goal straalde keeper Rowdy Janssen rust en overtuiging uit.  Een mooi  moment was het invallen van Gerben Renes. Hij is na een blessure toch weer knap terug gekomen. Joey Hirdes haakte voor de wedstrijd af met een blessure.

De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van scheidsrechter A.M. Geerlings.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter (70 Gerben Renes) , Davey van de Snoek, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Matthijs van Rooijen, Rowan Mankers, Vincent Griffioen  (62 Tim van de Brugge )  en Mitch Dunne (79 Matthijs van Geffen ).

Vanaf de eerste minuut liet IJFC merken dat ze voor de overwinning gingen. Veel druk op de tegenstander en scherp in de duels en dat leverde direct een aantal goede kansen op. Toch moesten de IJFC supporters tot de 15e minuut wachten tot ze konden juichen. Een fantastische dieptebal van de uitstekend spelende Ruben van Rooijen bereikte de snelle Mitch Dunne, Mitch haalde vol uit, maar de keeper kon met moeite redden, de rebound werd echter loeihard door Mitch in de kruising geschoten. 1-0. Vriendenschaar probeerde iets terug te doen en in één van de spaarzame uitvallen, moest Jeffrey Stigter met een perfecte sliding redding brengen. Vijf minuten later een scherpe vrije bal van Marc vd Klij op de slim inlopende Vincent Griffioen. Vincent kwam een teenlengte tekort om de bal in te tikken. IJFC kwam nog een aantal keren op snelheid door via Rowan Mankers en Mitch Dunne. Uiteindelijk was het de gevaarlijke Vincent Griffioen die de 2-0 op het scorebord bracht. Een prachtige boogbal met de juiste snelheid van Ruben van Rooijen, over de verdediging van Vriendenschaar, bracht Vincent Griffioen in stelling. Alleen voor de keeper was  voor Vincent een zekerheidje en hij scoorde de 2-0.

Een goed genomen vrije bal van Vriendenschaar werd keurig onschadelijk gemaakt door Rowdy Janssen. RUST 2-0

Trainer Frans Vermeulen had zijn team in de rust voorbereid om scherp de kleedkamer uit te komen, omdat een tegengoal meteen weer druk zou geven.  Dat deed IJFC goed en door goed druk te zetten forceerden ze direct een cornerbal. De corner van Ruben van Rooijen kwam op het hoofd van Vincent Griffioen. De keeper kon de bal met moeite uit de bovenhoek tikken. Knappe redding. Vriendenschaar probeerde nog wat terug te doen, maar de verdediging met Stefan de Wit, Davey vd Snoek, aanvoerder Jeffrey Stigter en Marc vd Klij gaven geen ruimte weg. Een afstandschot werd door Rowdy Janssen uit de hoek getikt. Op het middenveld maakte Stijn de Bie en de broertjes Matthijs en Ruben van Rooijen maakte de nodige vuile en goede meters in dienst van het elftal. In de 68e minuut een aantal goede acties van Mitch Dunne.. in eerste instantie een perfect aanname en doorspeelbal op Tim vd Brugge, daarna stond hij al weer voor de goal om de voorzet van Tim door te tikken op Matthijs van Rooijen. Matthijs bedacht zich geen moment en schoot de bal in één keer uit de lucht, uitstekende redding van de keeper. Deze aanval verdiende meer.  De frank en vrij spelende Rowan Mankers, speelde deze keer als rechtsbuiten kwam een aantal keren goed door. IJFC kreeg daarna kans op kans. Een prachtige combinatie tussen Rowan Mankers en Ruben van Rooijen werd uiteindelijk ingekopt door Rowan Mankers. Helaas werd deze bal nog van de lijn gekopt. Een goed schot van Tim vd Brugge, na een goede pass van Gerben Renes, werd gered door de keeper.

Invaller Matthijs van Geffen liet zien dat hij nog steeds een slimme voetballer is. Hij opende uitstekend op Tim van de Brugge die de bal strak in de hoek schoot, maar opnieuw lag de keeper in de weg.

In de blessuretijd moest Rowdy Janssen nog even gestrekt naar de hoek en tikte de bal naast.

In de 93e minuut floot scheidsrechter Geerlings af en waren de drie punten voor IJFC. Een luid gejuich klonk over Sportpark Groenvliet… en samen met pupil van de week Jayme van Burik werd het “blauw wit” gezongen en bleef het nog lang gezellig in het schitterende IJFC paviljoen. Daar werd voor supporter en vrijwilliger Willie van Doorn een aantal keren “lang zal hij leven” gezongen. De nieuwe selectie raakt steeds meer compleet en met een aantal jonge spelers, Luuk van Linschoten, Sam Mulder en Tijn Harlaar, die op de deur kloppen, kan het nog wel eens mooi jaar worden.

Volgende week de topper en historische wedstrijd VVIJ – IJFC (voor het eerst in de historie spelen beide clubs in de competitie tegen elkaar) aanvang 14.30 uur. We hopen dat veel supporters en leden het team van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen komen ondersteunen en aanmoedigen. VVIJ is koploper en is uitstekend begonnen met drie ruime overwinningen. IJFC staat 4e met 5 punten. Een stadsderby is altijd een wedstrijd op zich en zal bol van spanning staan. We hopen op een sportieve wedstrijd en als het even kan een overwinning voor de blauw witten.