IJFC wint opnieuw, nu met 1-3 van Brederodes !!

4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

IJFC wint opnieuw, nu met 1-3 van Brederodes !

IJFC heeft opnieuw drie punten veroverd in Vianen tegen het plaatselijke Brederodes. Vooraf werd al ingeschat dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden en dat kwam zeker in de eerste helft uit. Op het moeilijk bespeelbare en hobbelige veld en tegen een jonge stugge tegenstander heeft IJFC een knap resultaat behaald. Uiteindelijk was het een overwinning van het hele team, want er werd door iedereen, ook de invallers, keihard gewerkt om een goed resultaat te halen. Helaas moest IJFC al vroeg in de wedstrijd Davey vd Snoek wisselen. Na een aantal goede ingrepen raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring en het is nog even afwachten hoe lang zijn blessure duurt. Gelukkig heeft IJFC een brede selectie en wordt dit goed opgevangen.

De wedstrijd stond onder leiding van de pas 23 jarige scheidsrechter den Arend en hij kan terugzien op een prima wedstrijd.

IJFC startte in dezelfde formatie als vorige week:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Davey vd Snoek ( 16 Marc vd. Klij ), Jeffrey Stigter, Gerben Renes, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Matthijs van Geffen (73 Stijn de Bie ), Rowan Mankers, Joey Hirdes ( 31 Vincent Griffioen) , Matthijs van Rooijen (73 Luuk Linschoten ).

Zoals aangegeven was de eerste helft moeizaam en dat geldt voor beide ploegen. Veel ongelukkige passes en weinig kansen. Het eerste kansje was voor Brederodes, maar de gelukkig van griep  herstelde Rowdy Janssen pakte de bal binnen het strafschopgebied met een prachtige safe en een kopbal van Brederodes werd over gekopt. Daarna was het IJFC dat het initiatief overnam en alles voetballend probeerde op te lossen. Een goede voorzet van Matthijs van Geffen werd goed ingekopt door Ruben van Rooijen, maar hij kon niet genoeg snelheid meegeven. Kort daarna legde Joey Hirdes  de bal goed terug op de inlopende Ruben Van Rooijen. Knappe redding van de keeper. Echt gevaarlijke kansen ontstonden er niet tot de 44e minuut. Gerben Renes stoomde op en gaf een perfecte voorzet op de scherp invallende Vincent Griffioen. Vincent knalde de bal voluit op de kruising en via de onderkant van de lat belande de bal precies op de doellijn terug in het veld in. Pech voor IJFC.  RUST 0-0

IJFC kwam feller de kleedkamer uit en liet merken dat het geen genoegen nam met een gelijkspel. Youri van Zwieten bikkelde op het middenveld en won veel duels en achterin stond de verdediging weer als een huis. In de 57e resulteerde dat in de verdiende 0-1. Matthijs van Rooijen croste de bal op de diepgaande Rowan Mankers, Rowan gaf de bal fantastisch voor en hoog boven iedereen uit kopte Ruben van Rooijen de bal strak in de touwen. Prachtige aanval en een schitterend doelpunt. IJFC behield het initiatief en het wachten was op een tweede goal. Die viel echter aan de andere kant. IJFC kreeg de bal niet goed weg en Tim Wakkerman krulde de bal in de bovenhoek. 1-1 . Een tegenvaller voor IJFC, maar het team ging niet bij de pakken zitten en twee minuten later stond de 1-2 op het scorebord. Gerben Renes won drie duels op rij, behield daarna het overzicht en bediende de weer goed invallende Luuk Linschoten. Luuk bedacht zich geen moment en haalde doeltreffend en geplaatst uit. Het hele elftal dook op Luuk en dat geeft ook de teamspirit weer. Enkele minuten later weer een goede aanval van IJFC. Vincent Griffioen speelde zich goed vrij, opende op Rowan Mankers, die op zijn beurt een scherpe voorzet losliet. Luuk Linschoten verlengde de bal met een halve omhaal en via de hak van Stijn de Bie net naast t doel. Vier minuten voor tijd de definitieve nekslag voor Brederodes. Ruben van Rooijen, legde een vrije bal panklaar voor Rowan Mankers, Rowan gaf weer een prima voorzet op de goed inlopende Vincent Griffioen. Met een geblokt schot en in tweede instantie een slimme schuiver verschalkte Vincent de keeper. 1-3 en iedereen gunde het Vincent dat hij scoorde. In de laatste minuut een prachtige steekbal van Youri van Zwieten op Vincent Griffioen. Vincent omspeelde de keeper in schoot de bal in het lege doel. Tot verbazing van iedereen vlagde de assistent scheidsrechter voor buitenspel…. En werd het vlag signaal gehonoreerd.

IJFC speelde de wedstrijd slim uit en na het laatste signaal van scheidsrechter Arend klonk er luid gejuich door het legioen van IJFC. De meegereisde supporters hadden genoten van de inzet en waren blij met de overwinning. Volgende week speelt IJFC thuis tegen DVSU uit Utrecht. De uitwedstrijd ging moeizaam en het werd uiteindelijk 1-1. Met extra inzet en de steun van het IJFC legioen hopen we op een positief resultaat. IJFC trainer Edwin de Bruin kijkt van wedstrijd naar wedstrijd en dat is een wijs besluit. Inmiddels staat IJFC op de 3e plaats, slechts 1 punt achter VVIJ ( dat waren er tien) en 4 punten achter koploper Houten.