Nachtegaalsteeg 1
3862WJ
NIJKERK GLD
tel. 033-2452937

IJFC heeft de eerste competitiewedstrijd met 2-0 verloren van Sparta Nijkerk. Het was een slechte wedstrijd waarin IJFC het betere van het spel had maar uiteindelijk ongelukkig en onnodig tegen een nederlaag aanliep.
Met Sparta Nijkerk als seizoensouverture, trof IJFC - op papier - één van de betere ploegen uit de competitie. De ploeg was vorig seizoen immers als 4e geëindigd, één plek achter IJFC. Maar net als IJFC heeft ook Sparta dit seizoen te maken met de nodige mutaties, waaronder ook een nieuwe trainer. Het was dus afwachten wat we qua sterkte konden verwachten.
Zonder de nog altijd geblesseerde topscorer Iris Werkhoven en de vandaag tevens ontbrekende Lois Spliet, Demi van Dijk en captain Laura Gaasenbeek, werd er afgetrapt.
IJFC begon de wedstrijd goed en na 4 minuten spelen kapte Chayenne Rauwerda zich knap vrij op het middenveld waarna ze aan een solo begon die ze afrondde met een snoeiharde knal op de lat. Wow wat een actie was dat!
Daarna bleef IJFC de dominante partij. Er werd goed druk gezet voorin waardoor Sparta Nijkerk nauwelijks van de eigen helft kwam en veel ballen over de zijlijn verdwenen.
Tot meer kansen leidde het niet, omdat de nauwkeurigheid in de aannames en passing ontbrak vandaag.
Na zo'n kwartier spelen kreeg ook de thuisploeg twee goede kansen achterelkaar. De eerste werd fraai gepakt door keepster Tamara Kamps en de tweede werd voorlangs geschoten.
In het verloop van de 1e helft bleef IJFC - zonder goed te spelen - de betere ploeg. Zo werd voor de tweede keer het houtwerk geraakt. Dit keer door Kirsten Plug. Dezelfde Kirsten kreeg niet veel later nog een goede schietkans, maar die verdween hoog over het doel. Veel meer kansen vielen er niet te noteren in de 1e helft en zo zochten beide ploegen met een brilstand de kleedkamers op. 0-0
Na de rust waren de eerste kansjes wederom voor IJFC. De keepster van Sparta Nijkerk reageerde echter alert op schoten van afstand van Chayenna Berkien en Jill de Waal.
In de 55e minuut kwam de thuisploeg vanuit het niks op 1-0 na een foute pass in de opbouw. Dit kon alleen gecorrigeerd worden dmv een overtreding in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees naar de stip en de penalty werd feilloos binnengeschoten.
Deze tik kwam hard aan bij IJFC. De ploeg probeerde zich te herpakken maar was te slordig aan de bal om daadwerkelijk wat af te dwingen. Veel verder dan twee schoten van afstand kwam het dan ook niet.
In de 86e minuut werd het pleit definitief beslist in het voordeel van Sparta dat de 2-0 scoorde. Tevens de eindstand.
Jammer dames. Het wilde niet lukken vandaag. Voor mijn gevoel waren we de betere ploeg maar konden we het niet omzetten in echte kansen. Daarvoor ging er helaas teveel mis in de passing. Dan kom je ook nog ongelukkig op achterstand en wordt de opgave alleen maar lastiger. Volgende week weer met frisse moed er tegenaan! 👊