Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft vanmiddag met 3-0 gewonnen van Spirit. Het was een uitstekende wedstrijd waarin met een beetje meer geluk de score nog veel hoger uit had kunnen vallen.

Na afloop van de wedstrijd werd de middag alleen maar mooier toen de resultaten van de concurrenten binnenkwamen.

Vandaag was het dan zover. De hervatting van de competitie nadat hij drie weken stil had gelegen vanwege de voorjaarsvakantie en het bekerprogramma.

Tegenstander: Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Volgens de annalen opgericht in 1945 onder de naam D.V.V. (Door Volharding Verkregen), maar doordat er al een club bestond met een dergelijke naam werd hij veranderd in vv Spirit.

De vraag was hoe het met de spirit van IJFC zat. Dat zat wel goed! Vanaf de 1e minuut werden de bezoekers vol onder druk gezet en de duels werden vlijmscherp aangegaan. Dat is wat je wilt zien!

Het duurde dan ook niet lang voordat de score werd geopend. En hoe! In de 12e minuut gaf Lois Spliet een ragfijne voorzet vanaf links die bij de tweede paal belandde waar Cynthia Buis de bal uit de lucht nam en met binnenkant voet zo in de kruising plaatste. WAT EEN GOAL! Dolle vreugde was het gevolg, endorfine skyhigh en wat een heerlijke start van de wedstrijd. 1-0!

IJFC bleef in het vervolg van de 1e helft de dominante partij, maar was af en toe slordig in de passing. Hierdoor kakte het spel na de goal eventjes in.

In het laatste kwartier was de scherpte echter terug en werd de ene na de andere kans gecreëerd. Zo raakte captain Laura Gaasenbeek 2x het houtwerk en misten Tara de Rover en Iris Werkhoven op een haar na het doel.

Het leek wel of de bal er niet in mocht, maar in de 43e minuut kreeg IJFC hulp van de scheidsrechter die een penalty gaf na een lichte overtreding op Iris Werkhoven.

Captain Laura Gaasenbeek ging erachter staan en meestal is dat een zekerheidje. De sterke keepster van Spirit wist de bal echter uit de hoek te tikken. Dit tot grote vreugde van het massaal meegereisde uitpubliek. De vreugde was echter van korte duur want de bal werd vanaf de achterlijn weer voor het doel gebracht waar Tara de Rover van dichtbij alsnog voor de 2-0 zorgde. Een dikverdiende 2-0. Tevens de ruststand.

Na de rust was de eerste kans weer voor IJFC. Iris Werkhoven stak met zevenmijlslaarzen het halve veld over, hield het overzicht en vond Sophie Oude Ophuis randje strafschopgebied. Onze pitbull haalde uit maar via een been van een Spirit speelster belandde de bal op de paal en ketste hij weer het veld in.

Niet veel later kreeg Spirit haar eerste echte grote kans van de wedstrijd. Tot dan toe waren ze alleen 2x dreigend geweest met een schot van afstand. Een foute terugspeelbal van IJFC belandde bij de spits die hem over keepster Tamara Kamps het doel in wou krullen. Captain Laura Gaasenbeek ontpopte zich echter tot held door de bal van de doellijn te koppen. In de rebound gooide onze tijger, Tamara Kamps, zich voor de bal en kon Kirsten Plug daarna de bal wegwerken.

Het was duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Spirit probeerde in de 2e helft hoger druk te zetten, maar IJFC voetbalde er zich - op dat ene slippertje na - makkelijk onderuit.

Hoogtepunt was de aanval in de 52e minuut. Onder druk gezet bij het eigen strafschopgebied voetbalde de ploeg zich met 12 (!) balcontacten zonder tussenkomst van een Spirit speelster naar het strafschopgebied van Spirit waar Bente van der Valk snoeihard uithaalde en de onderkant van de lat raakte. Voor de 4e keer het houtwerk deze middag! En ook de nastoot via Iris Werkhoven en uiteindelijk Jill de Waal ging er net niet in. Het publiek stond op de banken. Wat een aanval!

In de 63e minuut viel dan toch de 3-0. De wederom ijzersterke Iris Werkhoven profiteerde van een misverstand tussen de laatste vrouw en de keepster en schoof de bal onder haar door het doel in.

De wedstrijd was beslist en IJFC kreeg nog twee goede mogelijkheden via Jill de Waal en Lois Spliet maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 3-0

Complimenten toppers en coaches! Puike wedstrijd. Door de uitslagen op de andere velden zijn we gestegen naar plek 3 op de ranglijst en gaan we aan kop in de 2e periode. Bij winst volgende week tegen Wartburgia is de 2e periode zo goed als zeker van ons. Of RCL moet met hele dikke cijfers winnen. Allemaal goed trainen en zorgen dat we volgende week met dezelfde focus, inzet en strijdplan in het veld staan!