Goede zege IJFC VR1   - IJFC

Sponsors

Goede zege IJFC VR1  

IJFC VR1

4 - 0

WV-HEDW VR1

Iris Werkhoven (intikker)
27'
Assist: Cynthia Buis
36'
Assist: Cynthia Buis
41'
Assist: Kirsten Plug
Lois Spliet (schot)
54'

Competitie

1e klasse A

Datum

4 november 2023 14:30

Scheidsrechter

E. Rotscheid

Accommodatie

Sportpark Groenvliet
Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft vanmiddag een goede zege geboekt op WV-HEDW. Op het eigen Sportpark werden de Amsterdammers met 4-0 verslagen. Een hoofdrol was weggelegd voor Iris Werkhoven die in de 1e helft een glaszuivere hattrick liet noteren.

Na de nederlaag van vorige week was het zaak om vandaag de punten in eigen huis te houden.

Dat moest dan gebeuren met Chayenne Rauwerda terug in de basis. Tevens een basisplaats voor Chayenna 'Ukkie' Berkien die deze week haar rijbewijs haalde. Klein van stuk maar groots in haar daden!

Beide ploegen hadden ook nog eens te maken met ouderwets Nederlands hondenweer. De regen kwam met bakken uit de hemel, windkracht 5 en het was ook nog eens koud. Wordt deze jongen daar blij van? Nee daar wordt deze jongen niet blij van

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers. WV-HEDW bleek over een uitstekend voetballende ploeg te beschikken en IJFC kreeg er moeilijk druk op. Reeds na 2 minuten spelen verscheen hun spits alleen voor keepster Tamara Kamps. Chayenne Rauwerda wist echter met een knappe schouderduw redding te brengen.

Ondanks dat IJFC nog niet lekker in de wedstrijd zat kreeg het in de eerste 10 minuten wel 2 goede kansen om de score te openen. De eerste was voor Tara de Rover die een afvallende bal uit een corner op haar pantoffel nam maar hem gesmoord zag worden tussen een woud van benen. De tweede was voor Sophie Oude Ophuis die een geweldige vrije trap nam maar de keepster even geweldig de bal over de lat zag tikken.

Na een minuut of 20 kwam IJFC steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een fantastische goal in de 27e minuut. Een echte tiki-taka goal waarbij eerst een driehoek werd gemaakt tussen Iris Werkhoven, Chayenna Berkien en Kirsten Plug, waarna de bal naar de buitenkant ging naar de lopende Cynthia Buis. Haar schot kon de keepster nog net keren, maar de rebound was voor Iris Werkhoven. 1-0! En wat een heerlijke goal! Met name de opening van Kirsten op Cynthia was goud. Goede loopactie ook van Cyn!

IJFC was hierna los en speelde wellicht het beste kwartier van het seizoen. De druk zat er nu wel goed op, kort op de man dekken, duels winnen en goede combinaties.

Het leidde tot nog 2 goals voor de rust. De 2-0 werd ingeleid door Cynthia Buis die een goede lange bal over de laatste linie gaf op Iris Werkhoven. Die toonde zich een echte spits, omspeelde de keepster en schoof hem keurig binnen. De 3-0 was een vlijmscherpe counter waarbij Tara de Rover goed het overzicht hield en de bal afspeelde op Kirsten Plug. Die kwam - door een duw in de rug - vliegend de 16 in, maar de scheidsrechter gaf terecht voordeel waarna de bal voor de voeten viel van Iris Werkhoven. Iris aarzelde geen moment en schoot hem gedecideerd binnen. Haar 3e van de middag en tevens een hattrick binnen 14 minuten!! Wow! Hulde voor Iris!

3-0 was tevens de ruststand.

Na de rust kwam IJFC al snel op 4-0. Een misverstand achterin bij WV-HEDW werd vakkundig afgestraft door Lois Spliet. Dit ten koste van een zere enkel.

Hierna werd er volop gewisseld aan IJFC kant. Het spel kakte in en het laatste halfuur had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Wel complimenten voor de bezoekers die ondanks de achterstand bleven voetballen en proberen een goal te maken.

Het mocht niet baten want er werd niet meer gescoord. Eindstand derhalve: 4-0.

Complimenten toppers! We beginnen thuis zo zachtjes aan een onneembare vesting te worden. IJzendijke, Wartburgia en WV-HEDW hebben we allemaal verslagen met een doelsaldo van 10 voor en 0 tegen. En ook Jodan Boys wist niet tegen ons te scoren, waardoor we al 4 wedstrijden zonder tegengoal in eigen huis zijn. Het is nu zaak ook buitenshuis te gaan winnen willen we echt gaan meedoen. Te beginnen volgende week. De concurrentie speelt dan tegen elkaar dus het is zaak om de 3 punten mee naar huis te nemen. Allemaal scherp trainen en zorg dat je er klaar voor bent.

Opstelling:   Tamara Kamps; Cynthia Buis(69.Agatha Gonzales),Laura Gaasenbeek, Chayenne Rauwerda, Britt Landegge, Sophie Oude Ophuis(69.Michelle Maksimovic), Tara de Rover(76.Leona van der Scheur), Lois Spliet(62.Rianne Broers), Kirsten Plug(62.Jill de Waal), Iris Werkhoven, Chayenna Berkien;

   Bewegende beelden: klik hier

Jorgos Theteroglou

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!