Mauritsweg 1 A
4515LA
IJZENDIJKE
tel. 0117-301643

De dames van IJFC hebben zich knap hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Sparta Nijkerk. In Zeeland werd - voor het eerst in de historie - gewonnen van IJzendijke met 0-2.

Zonder de absente captain Laura Gaasenbeek was het de vraag hoe IJFC voor de dag zou komen in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen IJzendijke.

Coach Cabral koos voor Demi van Dijk centraal achterin en verder waren er basisplaatsen voor Britt Landegge en Michelle Maksimovic. De weer herstelden Bente van de Valk, Jill de Waal en Tara de Rover begonnen op de bank, dit mede vanwege het knollenveld waarop gevoetbald moest worden.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het met de focus wel goed zat vandaag. IJFC oogde scherp, zat er bovenop in de duels en streed voor iedere meter.

Toch waren de eerste grote kansen van de wedstrijd voor IJzendijke. IJFC had problemen in het linker verdedigingsblok en de rechtsbuiten kwam een paar keer goed door. Zo ook in de 17e minuut toen keepster Tamara Kamps er aan te pas moest komen om de thuisploeg van de 1-0 af te houden. En wat keept die meid toch goed dit seizoen he?

In de 27e minuut kwam IJFC op schitterende wijze op 0-1. De weer zeer bedrijvige Kirsten Plug - mouwtjes opgestroopt en 90 minuten gaan met die banaan - kwam vanaf de flank naar binnen, gooide de turbo erop maar zag haar pass in eerste instantie mislukken. Maar Kirsten zou Kirsten niet zijn als ze met een ultieme sliding toch nog de bal zou heroveren. Uiteindelijk belandde de bal bij Lois Spliet die een strakke voorzet over de grond gaf bij de eerste paal, waarna Iris Werkhoven hem heerlijk binnen werkte. Een echte spitsengoal! En wat kan ze heerlijk juichen die meid he? Emotie is wat we willen zien! Heerlijk! 0-1

In het vervolg van de 1e helft bleef IJFC strijden voor iedere meter met een zeer sterk blok op het middenveld met de weergaloze Sophie Oude Ophuis ouderwets schoffelend op het middenveld en de eveneens zeer geconcentreerd spelende Chayenne Rauwerda die misschien wel haar beste wedstrijd in dienst van IJFC speelde. Ook Demi van Dijk speelde sterk achterin en Lois Spliet zat vanaf minuut 1 ook lekker in de wedstrijd en gooide er nog een heerlijke panna uit bij de zijlijn.

IJzendijke kreeg nog wel twee goede mogelijkheden richting het einde van de 1e helft, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand derhalve: 0-1

In de rust besloot coach Cabral in te grijpen. Ondanks de goede 1e helft waren er toch problemen linksachterin waardoor er de nodige kansen waren weggegeven aan de thuisploeg.

Besloten werd om Kirsten Plug een linie te laten zaken naar de linksback positie.

Dit pakte goed uit. De thuisploeg werd nauwelijks meer gevaarlijk in de 2e helft - op een kans uit een corner na - en Kirsten vulde de linksback positie geweldig in door er telkens overheen te denderen.

Zo ook in de 60e minuut toen ze alleen ten koste van een overtreding in het strafschopgebied gestopt kon worden. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en Kirsten ging er zelf achterstaan om hem vervolgens gedecideerd in de hoek te schieten. 0-2!

IJzendijke was geknakt en IJFC kreeg in het laatste halfuur nog kansen op een grotere voorsprong via Iris Werkhoven en Lois Spliet. Gescoord werd er echter niet meer en zo was 0-2 tevens de eindstand.

Complimenten toppers! Wat een inzet en beleving. Heerlijk om te zien. En eindelijk een keer gewonnen in Zeeland van het altijd lastige IJzendijke. En zoals de coach al zei na de wedstrijd: als we dit iedere wedstrijd kunnen opbrengen zijn we heel moeilijk te verslaan. Dus hou deze focus en concentratie vast meiden! Blijf elkaar coachen en oppeppen tijdens de wedstrijd dan gaan we nog mooie dingen beleven.

Opstelling: Tamara Kamps; Cynthia Buis, Demi van Dijk, Britt Landegge(45.Jill de Waal), Sophie Oude Ophuis, Chayenne Rauwerda, Sam van Alphen(61.Tara de Rover), Kirsten Plug, Lois Spliet, Iris Werkhoven, Michelle Maksimovic(81.Bente van der Valk)

Bewegende beelden:  Klik hier