Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC zijn goed op schot de laatste weken. Na de 1-5 van vorige week in Leiderdorp, werd vandaag op het eigen Sportpark Sleeuwijk met 5-0 verslagen. Hiermee blijft de ploeg meestrijden voor een plek in de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. De beslissing zal vallen in de laatste twee speelronden.

IJFC startte de wedstrijd met één wijziging in de basisopstelling tov vorige week. Agatha Gonzales kreeg de voorkeur boven Cynthia Buis.

De eerste 20-25 minuten waren zeer sterk van IJFC. De ploeg speelde fel, won veel afvallende ballen en het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Sleeuwijk. Een hoofdrol was weggelegd voor Kirsten Plug die bij vrijwel iedere kans betrokken was. Je blijft je verbazen met die meid.

Reeds na 2 minuten spelen had ze de openingstreffer al op haar schoen, maar haar vlammende schot kon nog net naast getikt worden door de sterke keepster.

Niet veel later gaf ze een heerlijke assist op Iris Werkhoven die schuin voor de goal in de handen van de keepster schoot.

Nadat ook Lois Spliet net tekort kwam bij een voorzet bij de 2e paal, was het in de 10e minuut wel raak. Iris Werkhoven wist een bal te ontfutselen bij de centrale verdedigster van Sleeuwijk, gaf hem mee aan Kirsten Plug die hem vervolgens keurig in de hoek plaatste. 1-0!

Hierna liet IJFC na de score verder uit te bouwen en de wedstrijd al voor de rust te beslissen. Zo ging een volley van Rianne Broers net over de goal, viel een bal - via een verdedigster van Sleeuwijk - boven op de lat en miste Iris Werkhoven 2x alleen voor de keepster.

Na deze sterke 20-25 minuten kakte het spel van IJFC wat in. Sleeuwijk kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg haar eerste schietkans. Keepster Tamara Kamps was echter op haar hoede.

In de dying seconds van de 1e helft wist Kirsten Plug nog door te breken op links - geweldige assist van Tara de Rover - en leek ze richting de goal te gaan. In de 16 kreeg ze echter een duw in de rug en ging ze neer. Penalty zou je denken, maar de scheidsrechter wou er niet aan.

IJFC leek met 1-0 de rust in te gaan, maar kreeg nog een grote kans tegen in blessuretijd na een slippertje achterin. De spits kon op keepster Tamara Kamps af, maar de in het vurig rood gestoken Tamara wist fantastisch te redden. Hulde voor Tammie!

De 2e helft begon IJFC weer sterk en nadat Kirsten Plug eerst - na een balletje achter het standbeen - de bal net te ver naast het doel krulde, was het in de 52e minuut wel raak. En hoe! Het was een aanval uit het boekje met het inspelen van de spits (Iris), vervolgens het laten vallen van de bal op de nummer 10 (Tara), die op haar beurt de lopende Kirsten Plug bediende. Het afmaken van Kirsten was daarna weer fenomenaal. Eerst het balletje uit de lucht plukken met een klein sprongetje en vervolgens al vallend de bal in de kruising jagen. BAM! 2-0 en wat een heerlijke goal!

Hierna werd het publiek bij tijd en wijle getrakteerd op een paar fraaie aanvallen. De mooiste was in de 57e minuut toen de bal 45 seconden lang van voet naar voet ging en met het ene mooie driehoekje na de andere. Helaas leidde het niet tot een kans doordat de laatste voorzet net niet goed was.

In de 70e minuut viel dan toch de dikverdiende 3-0. De sterk ingevallen Tara de Rover leek op weg naar de goal maar werd hard onderuit getrokken. De scheidsrechter gaf voordeel en Iris Werkhoven wist vervolgens de bal knap binnen te schieten.

Na nog wat gemiste kansen - weer een één op één van Iris met de keepster en een voorzet van Lois die net niet binnengewerkt kon worden door Jill de Waal - kreeg de wedstrijd in de laatste minuten toch nog de score die het verdiende. De ingevallen Sam van Alphen gooide de SAMba erin en bediende Tara de Rover met buitenkant voet. Tara sneed naar binnen, twijfelde nog even of ze hem voor moest geven maar schoot hem vervolgens zelf ijskoud binnen. Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij De Rover. 4-0!

En toen moest het hoogtepunt van de middag nog komen, want een minuut later kreeg Lois Spliet de bal voor haar voeten en van zo'n 30 meter afstand besloot ze gewoon maar eens te schieten. De bal verdween met een prachtige boog over de keepster zo in de verre hoek. WAT EEN GOAL! Het publiek stond op de banken en klapte haar handen stuk. Lois Spliet on fire baby! 5-0! Tevens de eindstand.

Complimenten toppers! Goede wedstrijd met enkele fraaie combinaties en mooie goals. We gaan nu weer een break in. Twee weken pauze en daarna de apotheose van de competitie. Zorg dat je er klaar voor bent!